О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

Номер                                                  20.09.2010 година                                   град Първомай

 

ПЪРВОМАЙСКИЯ РАЙОНЕН  СЪД                             ВТОРИ ГРАЖДАНСКИ  СЪСТАВ

На  двадесети септември  през    две хиляди и десета година, в закрито заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Матей Златанов

ЧЛЕНОВЕ:

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

Секретар:

 

като разгледа докладваното от съдията Матей Златганов

гражданско дело номер 231 по описа за 2010 г., за да се произнесе, взе предвид:

Предявен е  осъдителен иск с правно основание чл.79 от ЗЗД, като в обстоятелствената част на исковата молба са посочени основанията изброени в чл.422 от ГПК, за предявяване на установителен иск и е внесена половината от дължимата държавна такса, дължима съгласно Тарифа за държавните такси, събирани от съдилищата по реда на ГПК.

Исковата молба е оставена без движение до уточняване от ищеца на петитума на исковата молба и основанията посочени в нея или до внасяне на дължимата държавна такса,  съгласно  Разпореждане на съда от 09.07.2010 година.

Разпореждането на съда, ведно с указанията е върнато невръчено на ищеца, тъй като на посочения адрес не е открито лице, на което да бъде връчено съобщението за отстраняване на нередовности по исковата молба. Тъй като ищеца е юридическо лице, със седалище и адрес на управление, посочения адрес и в Търговския регистър няма вписан друг адрес, съобщението е приложено към делото и същото се счита връчено на 09.09.2010 година. Едноседмичния срок за отстраняване на нередовностите на молбата е изтекъл на 16.09.2010 година и ищеца не е поискал удължаване на срока.

Поради това, съдът намира, че  са налице предпоставките на чл.129, ал.3 от ГПК и следва делото да бъде прекратено, а исковата молба с приложенията – върнати на ищеца.

Поради изложеното и на основание чл. 129, ал. 3 и чл.78, ал.2 от ГПК , съдът

 

О  П  Р Е  Д  Е  Л  И  :

 

ВРЪЩА исковата молба с вх. № 2735 от 08.07.2010 година, подадена от Д.Н.Н., като едноличен собственик и управител на “МИКС Д” ЕООД, ЕИК ***, със седалище и адрес на управление *** против  “АГРОСВЯТ 2” ЕООД, ЕИК ***, със седалище и адрес на управление с. Бяла река, обл. Пловдив.

ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело № 231 / 2010 година, по описа на Първомайския районен съд.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в 7 дневен срок от съобщението на страните, че е изготвено.

СЛЕД влизане в сила на Определението, заверен препис от същото да се приложи служебно по ч.гр.д. № 104/2010 година, по описа на РС Първомай.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

 

 

МЗ / МЗ