О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

гр.Първомай, 27.08.2010 год.

 

Първомайски районен съд, първи състав, в закрито заседание на двадесет и седми август през две хиляди и десета година, в състав:

Районен съдия: Елена Калпачка

като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 153 по описа на съда за 2010г.

за да се произнесе, взе предвид:

Предявен е иск за обявяване на относителна недействителност на договор за прехвърляне на правото на собственост върху недвижими имоти.

Исковата молба е оставена без движение, с разпореждане от 25.05.2010 год., до посочване на цената на иска и представяне на доказателства за това, с писмена молба с препис за ответните страни и вписване на исковата молба, в едноседмичен срок от получаване на съобщението. Съобщението с препис от разпореждането е получено от пълномощника на ищеца на 04.06.2010 год. В дадения едноседмичен срок е постъпила молба за удължаване на срока, която е уважена и срокът е продължен с още две седмици – до 25.06.2010 год., поради обжалване отказа на съдията по вписванията да впише исковата молба. Получена е нова молба за удължаване на срока по същите причини, която отново е уважена и е удължен срокът с две седмици, до 09.07.2010 год. С молба от 09.07.2010 год. отново е поискано удължаване на срока, която е уважена и срокът е удължен с един месец, който е изтекъл на 09.08.2010 год. Издадени са и съдебни удостоверения за снабдяване с други такива от община Първомай. До изтичане на удължения срок не са изпълнени указанията на съда, дадени с разпореждането за оставяне на исковата молба без движение. Ето защо следва делото да бъде прекратено, а исковата молба с приложенията – върната на ищеца.

Поради изложеното и на основание чл. 129, ал. 3 от ГПК , съдът

 

О  П  Р Е  Д  Е  Л  И  :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 153/2010 год. по описа на РС Първомай и връща исковата молба.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в едноседмичен срок от съобщаване на определението и връчването му на ищеца.

 

Районен съдия: (п)

 

 

ЕК / МЗ