П Р О Т О К О Л № 255

 

гр. Първомай, 13.07.2009 година

 

Районен съд – Първомай, втори съдебен състав, в открито заседание на тринадесети юли 2010 година с:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАТЕЙ ЗЛАТАНОВ

 

при секретаря: ТАНЯ ПЕТРОВА

сложи на разглеждане гр. д. № 102 по описа за 2010 година, докладвано от Председателя:

 

Заседанието се открива.

На именното повикване в 10:10 часа:

Ищцата С.О.Я., редовно призована чрез адвокат З.Т., не се явява. Изпраща процесуален представител З.Т. с пълномощно от по-рано.

Ответникът М.Б.Д., редовно призован, явява се лично.

 

Съдът докладва:

 

На 07.07.2010 година по делото постъпва изисканият Социален доклад ЗД-11-51 / 06.07.2010 година на АСП Д “СП” община Първомай, относно постъпила молба от С.О.Я. като майка и законна представителка на малолетния О.М.Д. *** против М.Б.Д. *** на основание чл. 15, ал. 6 от ЗЗД.

 

По хода на делото:

 

Адвокат З.Т.: Да се даде ход на делото.

Ответникът М.Д.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма процесуална пречка за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, за което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

Дава ход на делото.

 

Съдът прикани страните към спогодба.

 

Адвокат З.Т.: С ответника по делото постигнахме спогодба:

Родителските права да бъдат предоставени на майката, като се определи режим на свиждане на бащата всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 09:00 часа на съботния ден до 18:00 часа на неделния ден, с преспиване и един месец през лятото, който да не съвпада с платения й годишен отпуск.

Ответникът да заплаща месечна издръжка в размер на 60 (шестдесет) лева на С.О.Я. като майка и законна представителка на детето О.М.Д., считано от 01.12.2009 година до навършване на пълнолетие на детето или настъпване на други причини за изменение, или отмяна на задължението, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.

Не претендираме за разноски.

Ответникът М.Д.: Съгласен съм с така предложената спогодба.

 

Съдът счита, че така постигнатата спогодба между страните урежда отношенията им като не е в противоречие със закона и морала и е в интерес на детето, като следва да има следния окончателен вид:

 

Родителските права се предоставят на С.О.Я. с ЕГН: ********** като майка и законна представителка на детето О.М.Д. с ЕГН: ********** ***, като се определи режим на свиждане на бащата М.Б.Д., ЕГН: ********** *** всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 09:00 часа на съботния ден до 18:00 часа на неделния ден, с преспиване и един месец през лятото, който да не съвпада с платения й годишен отпуск.

Ответникът М.Б.Д., ЕГН: ********** *** се задължава да заплаща на С.О.Я. с ЕГН: ********** като майка и законна представителка на детето О.М.Д. с ЕГН: ********** *** сумата от 60 (шестдесет) лева месечна издръжка, считано от 01.12.2009 година до навършване на пълнолетие на детето или настъпване на други причини за изменение, или отмяна на задължението, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.

 

 

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

Ищецът чрез адвокат: (п)

(З.Т.)

 

Ответник: (п)

(М.Д.)

 

Съдът счита, че следва да одобри така постигнатата между страните спогодба, за което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатата между страните спогодба.

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права на С.О.Я. с ЕГН: ********** като майка и законна представителка на детето О.М.Д. с ЕГН: ********** ***, като определя режим на свиждане на бащата М.Б.Д., ЕГН: ********** *** всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 09:00 часа на съботния ден до 18:00 часа на неделния ден, с преспиване и един месец през лятото, който да не съвпада с платения й годишен отпуск.

ОСЪЖДА М.Б.Д., ЕГН: ********** *** да заплаща на С.О.Я. с ЕГН: ********** като майка и законна представителка на детето О.М.Д. с ЕГН: ********** *** сумата от 60 (шестдесет) лева месечна издръжка, считано от 01.12.2009 година до навършване на пълнолетие на детето или настъпване на други причини за изменение, или отмяна на задължението, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска.

ОСЪЖДА М.Б.Д., ЕГН: ********** *** да заплати по сметка на РС – Първомай сумата от 43,20 лв. (четиридесет и три лева и двадесет стотинки) държавна такса.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 102 / 2010 година по описа на РС – Първомай.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта му за определяне на разноски подлежи на обжалване в едноседмичен срок от днес пред Окръжен съд – Пловдив.

 

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието се закри в 10:50 часа.

 

 

Председател: (п)

 

Секретар: (п)

 

МЗ / ТП