П Р О Т О К О Л

 

гр. Първомай, 28.04.2010 година.

 

РАЙОНЕН СЪД - ПЪРВОМАЙ, ПЪРВИ СЪДЕБЕН СЪСТАВ, в открито заседание на двадесет и осми април 2010 година, с

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕЛЕНА КАЛПАЧКА

 

при участие на секретаря Мария Запрянова

сложи на разглеждане гр. д. № 16 по описа за 2010 година, докладвано от Председателя.

 

Заседанието се открива.

На именното повикване в 11:13 часа:

За ищеца Ю.А.Ю., като баща и законен представител на А.Ю.Ю., редовно призован, се явява адвокат С.К.С. ***, с пълномощно по делото.

За ответника Х.Н.Т., редовно призована, се явява адвокат С.С.М. ***, с пълномощно по делото.

 

По хода на делото:

Адвокат С.: Да се даде ход на делото.

Адвокат М.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма процесуална пречка за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, за което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

Съдът прикани страните към спогодба на основание чл. 315, ал. 1 ГПК.

 

Адвокат С.: Мога да предложа спогодба на ответната страна за сума в размер на 75,00 лева за детето месечно, като ако такава бъде постигната ние ще се откажем от искането си за заплащане на съд и деловодни разноски.

Адвокат М.: Уговорката с клиентката ми е за максимален размер на издръжката, която същата може да поеме е 70,00 лева. Не мога да се подпиша за спогодба над тази сума, тъй като разговорите, които съм водила с нея е за сумата 70,00 лева.

Адвокат С.: Съгласни сме на спогодба за 70,00 лева месечна издръжка, но при това положение, не се отказваме от искането си за заплащане на разноски по делото, като я претендираме така както е поискана с исковата молба от датата на завеждането – 25.01.2010 година.

Адвокат М.: Съгласни сме с предложението на ищеца.

 

Съдът счита, че с оглед изявленията на страните същите постигнаха спогодбата, която следва да има следния окончателен вид:

 

Адвокат С.К.С., като пълномощник на ищеца Ю.А.Ю., с ЕГН: **********,***, като баща и законен представител на А.Ю.Ю., с ЕГН: ********** и адвокат С.С.М., като пълномощник на ответника Х.Н.Т., с ЕГН: **********,***, се СПОРАЗУМЯХА за следното:

Х.Н.Т., с ЕГН: **********,***, СЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА ЗАПЛАЩА на Ю.А.Ю., с ЕГН: **********,***, като на баща и законен представител на А.Ю.Ю., с ЕГН: **********, увеличен размер на месечна издръжка за детето, присъдена с решение № 33 / 25.06.2008 год. по гр. дело № 175 / 2007 година по описа на Районен съд Първомай, от 40,00 (четиридесет) лева месечно на 70,00 (седемдесет) лева месечно, начиная от 25.01.2010 год. до настъпване на пълнолетие на детето или друга причина за прекратяването или изменяването й, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска от падежа до окончателното изплащане на задължението.

 

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

Адвокат С.С. –

пълномощник на ищеца Ю.А.Ю.

като баща и законен представител на А.Ю.Ю.:  (п)

 

Адвокат С.М. –

пълномощник на ответницата Х.Н.Т.:  (п)

 

СЪДИЯ:  (п)

 

Съдът счита, че следва да бъде одобрено постигнатото споразумение, което не противоречи на закона и морала, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА така постигнатата спогодба, на основание чл. 234, ал. 1 от ГПК.

ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело № 16 по описа на Районен съд – Първомай за 2010 година.

ОСЪЖДА Х.Н.Т., с ЕГН: **********,***, ДА ЗАПЛАТИ на Ю.А.Ю., с ЕГН: **********,*** направените по делото разноски в размер на 120,00 (сто и двадесет) лева, на основание чл. 78, ал. 1 от ГПК.

 

ОСЪЖДА Х.Н.Т., с ЕГН: **********,***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на Районен съд – Първомай държавна такса в размер на 25,00 (двадесет и пет лева).

 

Определението в частта за прекратяване на производството и разноските подлежи на обжалване в едноседмичен срок от днес пред ПОС, като в частта за одобряване на спогодбата е окончателно и има последици на влязло в сила решение.

 

Протоколът изготвен  в съдебно заседание.

Заседанието се закри в 11:45 часа.

 

Председател: (п)

 

Секретар: (п)

 

ЕК / МЗ