П Р О Т О К О Л

 

гр. Първомай, 11.05.2010 година.

 

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, ВТОРИ СЪДЕБЕН СЪСТАВ, в открито заседание на единадесети май 2010 година, с

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАТЕЙ ЗЛАТАНОВ

 

при участие на секретаря Мария Запрянова

 

сложи на разглеждане гр.д. № 321 по описа за 2008 година, докладвано от Председателя.

 

Заседанието се открива.

На именното повикване в 11:30 часа:

Ищецът И.И.Б., редовно уведомена, явява се лично и с адвокат С.Я., с пълномощно отпреди.

Ответникът Н.И.М., редовно уведомен, явява се лично и с адвокат С.С., с пълномощно отпреди.

Ответницата Д.И.М., редовно уведомена, явява се лично.

 

По хода на делото:

Адвокат С.Я.: Да се даде ход на делото.

Адвокат С.С.: Да се даде ход на делото.

Ответник Д.И.М.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма процесуална пречка за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, за което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

Адвокат С.С.: Представяме и моля да бъдат допуснати като доказателства удостоверения за данъчни оценки изх. №№ 1098, 1099 и 1100 от 30.04.2010 година, издадени от Общинска администрация Първомай, звено”Местни приходи”, които бяхме задължени да представим от предно съдебно заседание.

Адвокат С.Я.: Да се приемат представените писмени доказателства. Поддържаме заявеното от нас относно спогодбата в предходно съдебно заседание с едно допълнение, моля в пункт трети от спогодбата да се допълни, че страните се съгласяват да бъде осигурен достъп до електропреносна и водопреносна мрежа на ползвателите до разделяне на съответните партиди на ползвателите и на собственика.

Ответник Д.И.М.: Да се приемат представените писмени доказателства. Не възразявам да се допълни в пункт трети спогодбата в този смисъл.

Адвокат С.С.: Не възразявам да се допълни спогодбата в пункт трети в този смисъл.

 

Съдът счита, че следва да приеме представените удостоверения за данъчни оценки, издадени от Общинска администрация Първомай, звено „Местни приходи”, за което

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИЕМА удостоверения за данъчни оценки изх. №№ 1098, 1099 и 1100, издадени на 30.04.2010 година от Общинска администрация Първомай, звено”Местни приходи”.

 

Съгласно устните изявления на страните, съдът счита, че между тях е постигната спогодба, с която уреждат отношенията си, не е в противоречие със закона и морала и е в интерес на страните, и следва да има следния окончателен вид:

 

І.  В общ дял и съсобственост на И.И.Б., ЕГН **********, притежаваща л. к. № ***, издадена на **.**.**** год. от МВР София, с постоянен адрес: ***, и Д.И.М., ЕГН **********, притежаваща л. к. № ***, издадена на **.**.**** год. от МВР Пловдив, с постоянен адрес: ***, се предоставя следният недвижим имот, а именно: Празно дворно място с площ от 490 (четиристотин и деветдесет) кв.м., находящо се в село Градина, община Първомай, област Пловдив, съставляващо урегулиран поземлен имот ХХ (двадесети римско) – 856 (осемстотин петдесет и шест арабско) в квартал 67 (шестдесет и седми) по регулационния план на село Градина, община Първомай, област Пловдив, утвърден със Заповед № 772 / 1974 година и изменен със Заповед № РД 15-172 / 15.03.2010 година, със площ от 516 (петстотин и шестнадесет) кв.м., при граници на УПИ: от две страни улици, УПИ ІХ-856 и УПИ VІІІ-857, който имот е с жилищно предназначение, и за който дворищната регулация е приложена, а уличната регулация не е приложена.

Данъчната оценка на описания недвижим имот е 1 833,10 (хиляда осемстотин тридесет и три лева и десет стотинки ).

 

ІІ. В дял и изключителна собственост на Н.И.М., ЕГН **********, притежаващ л. к. № ***, издадена на **.**.**** год. от МВР Пловдив, с постоянен адрес: ***, се предоставя следният недвижим имот, а именно: Дворно място с площ от 490 (четиристотин и деветдесет) кв.м., ведно с построените в имота двуетажна масивна жилищна сграда със разгъната застроена площ от 134 (сто тридесет и четири) кв.м., полумасивна жилищна сграда със застроена площ от 65 (шестдесет и пет) кв.м. и полумасивна стопанска сграда със застроена площ от 30 (тридесет) кв.м., находящо се в село Градина, община Първомай, област Пловдив, съставляващо урегулиран поземлен имот ІХ (девети римско) – 856 (осемстотин петдесет и шест арабско) в квартал 67 (шестдесет и седми) по регулационния план на село Градина, община Първомай, област Пловдив, утвърден със Заповед № 772 / 1974 година и изменен със Заповед № РД 15-172 / 15.03.2010 година, при граници на УПИ: улица, УПИ Х-855, УПИ VІІІ-857 и УПИ ХХ-856, който имот е с жилищно предназначение, и за който дворищната и уличната регулация са приложени.

Данъчната оценка на описаният  недвижим имот е 7 703,50 (седем хиляди седемстотин и три лева и петдесет стотинки).

 

ІІІ. Страните се съгласяват съделителите И.И.Б., ЕГН **********, притежаваща л. к. № ***, издадена на **.**.**** год. от МВР София, с постоянен адрес: ***, и Д.И.М., ЕГН **********, притежаваща л. к. № ***, издадена на **.**.**** год. от МВР Пловдив, с постоянен адрес: ***, да си запазят правото на безвъзмездно и пожизнено ползване на построената в УПИ ІХ (девети римско) – 856 (осемстотин петдесет и шест арабско) в квартал 67 (шестдесет и седми) по регулационния план на село Градина, община Първомай, област Пловдив, полумасивна жилищна сграда със застроена площ от 65 (шестдесет и пет) кв. м., като им бъде осигурен достъп до електропреносна и водопреносна мрежа до разделяне на съответните партиди на ползвателите и на собственика.

Данъчната оценка на запазеното право на ползване е 21,00 (двадесет и един) лева.

ІV. Страните заявяват, че с подписването на настоящата спогодба уреждат изцяло всички спорни въпроси с поделената собственост, като нямат и занапред няма да имат каквито и да било други взаимни претенции помежду си.

 

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

 

Ищец И.Б.: (п)

 

 

Адвокат С.Я.: (п)

 

 

Ответник Н.М.: (п)

 

 

Адвокат С.С.: (п)

 

Ответник Д.М.: (п)

 

 

Съдът счита, че следва да одобри постигната спогодба между страните, тъй като същата не противоречи на закона, обхваща изцяло предмета на делото поради което и на основание чл. 234 от ГПК следва да прекрати производството по делото, за което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатата между страните СПОГОДБА

 

ОСЪЖДА И.И.Б., ЕГН **********, притежаваща л. к. № ***, издадена на **.**.**** год. от МВР София, с постоянен адрес: *** и Д.И.М., ЕГН **********, притежаваща л. к. № ***, издадена на **.**.**** год. от МВР Пловдив, с постоянен адрес: ***, да заплатят по сметката Районен съд – Първомай, държавна такса в размер на 38,08 (тридесет и осем лева и осем стотинки) лева.

 

ОСЪЖДА Н.И.М., ЕГН **********, притежаващ л. к. № ***, издадена на **.**.*** год. от МВР Пловдив, с постоянен адрес: ***, да заплати по сметката на Районен съд – Първомай, държавна такса в размер на 154,07 (сто петдесет и четири лева и седем стотинки).

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело №. 321 / 2008 год. по описа на РС гр. Първомай.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за одобряване на спогодбата не подлежи на обжалване.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта за прекратяване на делото подлежи на обжалване в едноседмичен срок от днес пред Окръжен съд – Пловдив.

 

Заседанието се закри в11:55 часа.

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

 

 

Председател: (п)

 

 

Секретар: (п)

 

МЗ / МЗ