Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

Номер  106                                   30.12.2010 година                             град Първомай

 

ПЪРВОМАЙСКИЯ РАЙОНЕН  СЪД                                     ВТОРИ   СЪСТАВ

На двадесет и първи декември  през  две хиляди и десета година, в публично заседание в  следния състав:

                                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: Матей Златанов

                                                               ЧЛЕНОВЕ:

                                    СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  

СЕКРЕТАР: Таня Петрова

като разгледа докладваното от съдията Матей Златанов

гражданско дело номер 389 по описа  за 2010 година, за да се произнесе, взе предвид:

          Молба за развод по чл. 50 от СК.

            …………………………………………….

            …………………………………………….

             …………………………………………….

 Водим от горните съображения, съдът:

 

Р  Е  Ш  И:

 

ПРЕКРАТЯВА сключения с акт № *** от *** година на Община П. граждански брак между Ю.О.С., ЕГН **********,*** 82 и  П.С.С., ЕГН ********** *** 82, по взаимно съгласие между съпрузите, на осн. чл. 50 от СК.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение, както следва:

          ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака Ю.О.С. да носи предбрачната си фамилия Г.

          СТРАНИТЕ заявяват, че отношение на семейното имущество са се споразумели, както следва :

 

          Семейното жилище, находящо се в с.В., обл. П., ул. „***” 82, собственост на родителите на съпруга се предоставя за ползване на съпруга  П.С.С..  

           На съпруга П.С.С., ЕГН ********** *** 82 се поставя в дял и става изключителна негова собственост следния придобит през време на брака в режим на СИО недвижим имот: Находящ се в гр.П., ул. “***” № 41 - Магазин № 3 със застроена площ 27,80 кв.м., находящ се на партерния етаж в построена масивна жилищна сграда на три и пет етажа, с мансарден етаж, със застроена площ от 233,30 кв.м. и РЗП от 1 707 кв.м, която сграда е постоена в дворно място, находящо се в гр.П., ул.”***” № 41, съставляващо УПИ ХVІ-2243, в кв.103, по плана на гр.П., кв. *** – юг, одобрен със Заповеди  №№ *** г. и ОА – *** г., изд. От Кмета на Община П., с общо застроено и незастроено пространство от 710 кв.м., при граници на дворното място : ул. “***” № 41, УПИ ХVІІ-“жилищно строителство”, УПИ ХV-2242, състоящ от търговска зала и санитарен възел, ведно с 1,940% идеални части от общите части на сградата, равняващи се на 4,13 кв.м., или общо сумарната площ на обекта /застроена площ плюс общи части, изразена в кв.м. възлиза на 31,93 кв.м., при граници : магазин № 2, от две страни външни зидове, отгоре апартамент № 4, който имот представлява съгласно Схема № 32941 от 23.11.2010 година на СГКК, град П. самостоятелен обект с идентификатор 56784.531.2243.1.8, попадащ в сграда №1, разположена в поземлен имот с идентификатор 56784.531.2243, с предназначение на самостоятелния обект: за търговска дейност по кадастрална карта и кадастралните регистри на град П., одобрени със заповед № *** от *** година на Изпълнителен Директор на АГКК, последно изменение със заповед № *** от *** година на Началника на СГКК П.., при граници на имота по кадастрална схема: На същия етаж: Самостоятелен обект с идентификатор 56784.531.2243.1.7, под обекта: няма, над обекта: Самостоятелен обект с идентификатор 56784.531.2243.1.12, който недвижим имот е придобит с нотариален акт за право на строеж № ***, том ***, рег. № ***, н.д. № *** от *** година, издаден от Служба по вписванията гр.П. и страните заявяват, че за уравняване дела на съпругата по отношение на този имот, Ю.О.С., ЕГН **********,*** 82 е получила сумата от 5 000 лв / пет хиляди лева/.  

СТОЙНОСТТА на гореописания имот, е с данъчна оценка 62 909,30 лева, съгласно Удостоверение за данъчна оценка № *** година на Община П.

          СТРАНИТЕ декларират, че движимите  си вещи са разделили доброволно и извънсъдебно помежду си и нямат претенции един към друг в тази връзка.  

          СТРАНИТЕ декларират, че по време на брака съпругата Ю.О.С., ЕГН **********,*** 82 е теглила фирмен кредит от «Райфайзен банк», а също и съпруга П.С.С., ЕГН ********** *** 82  е  теглил потребителски кредит от «Пощенска банка», катоа двамата се съгласяват да погасяват изцяло самостоятелно занапред посочените кредити.

          По време на брака си нямаме влогове, които да са придобити със съвместен принос и след развода всеки остава единствен собственик на средствата по влоговете, по които е титуляр.     

          Разноските по делото се поемат от всеки от нас по равно.

          СТРАНИТЕ заявяват, че с настоящото споразумение уреждат напълно и окончателно личните си и имуществени отношения по повод развода ни и никой от тях няма и няма да има и в бъдеще никакви претенции към другия в тази връзка.

ОПРЕДЕЛЯ окончателна държавна такса в размер на 40 лв /четиридесет лева/,  25 лв /двадесет и пет лева/ от които внесени предверително.

ОСЪЖДА  П.С.С., ЕГН ********** *** 82 да заплати държавна такса в размер на 1 265,69 лева /хиляда двеста шестдесет и пет лева и шестдесет и девет стотинки/ по сметка на РС Първомай.

ОСЪЖДА  Ю.О.С., ЕГН **********,*** 82 да заплати държавна такса в размер на 107,50 лева /сто и седем лева и петдесет стотинки/ по сметка на РС Първомай.

РЕШЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

МЗ/НК