Р Е Ш Е Н И Е

 95

гр. Първомай, 08.11.2010 год.

 

В    И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

            Първомайският районен съд, първи съдебен състав, в публично заседание на осми ноември през две хиляди и десета година, в състав:

                                                                                    Съдия: Елена Калпачка

при секретаря: Мария Запрянова

като разгледа докладваното от съдията бр. д. № 346 по описа на съда за 2010 г.

за да се произнесе, взе предвид:

            Молба за развод по чл. 50 от СК.

………………………………………………….

…………………………………………………..

…………………………………………………..

Водим от горните съображения, съдът:

 

Р  Е  Ш  И:

 

ПРЕКРАТЯВА сключения с акт № *** от *** г. в гр. П., граждански брак между Е.П.С., с ЕГН: ********** и С.П.С., с ЕГН: **********, и двамата с постоянен адрес *** и съдебен адресат адв. С.Т.,***, по взаимно съгласие между съпрузите, на осн. чл. 50 от СК.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение, по силата на което:

1. Роденото от брака дете П. С. С., ЕГН **********, ще има следното местоживеене:***.

2. Упражняването на родителските права върху роденото от брака дете П. С. С., ЕГН **********, се предоставя на майката Е.П.С., ЕГН **********,***.

3. Определя се следният режим на лични отношения на детето с бащата С.П.С., ЕГН **********: Същият има право да го вижда/взема целодневно всяка първа и трета събота на месеца – ежемесечно, както и да прекарва с него два пъти по една седмица в годината във време извън учебния процес.

4. Бащата С.П.С., ЕГН ********** се задължава да плаща на майката Е.П.С., ЕГН **********, чрез банков превод или в брой до 15 /петнадесето/ число на месеца, за който се отнася, издръжка за ненавършилото пълнолетие дете П. С. С., ЕГН ********** в размер на 60 (шестдесет) лева месечно до навършване на пълнолетие на детето или до настъпване на обстоятелства, изменящи или погасяващи това задължение.

5. Страните декларират, че нямат претенции за издръжка един към друг, след прекратяването на брака.

6. След прекратяване на брака Е.П.С. ще носи предбрачното си фамилно име – К. и в бъдеще ще се именова Е.П. К.

7. Семейното жилище - апартамент № 14 (четиринадесет), намиращ се на втория етаж, вход „Б”, в жилищен блок 3015”а” (три хиляди и петнадесет буква „а”), в комплекс „***” – П.,  находящ се в гр. П.,  община П., ул. „***” № 3 (три), със застроена площ от 58,05 (петдесет и осем цяло и пет стотни) кв.м., състоящ се от две стаи и кухня, при съседи: апартамент № 13 на Д., отгоре – апартамент № 21 на К., отдолу – апартамент № 7 на П., ведно с избено помещение № 8 (осем), със застроена площ от 8,97 (осем цяло и деветдесет и седем стотни) кв.м, при съседи: изба № 7 на Д., коридор и общо помещение, както и 1,943% (едно цяло и деветстотин четиридесет и три хилядни процента) идеални части от общите части на сградата и правото на строеж, се предоставя за ползване на  Е.П.С., ЕГН **********.

*. Придобито по време на брака семейно жилище, а именно: апартамент № 14 (четиринадесет), намиращ се на втория етаж, вход „Б”, в жилищен блок 3015”а” (три хиляди и петнадесет буква „а”), в комплекс „***” – П.,  находящ се в гр. П.,  община П., ул. „***” № 3 (три), със застроена площ от 58,05 (петдесет и осем цяло и пет стотни) кв.м., състоящ се от две стаи и кухня, при съседи: апартамент № 13 на Д., отгоре – апартамент № 21 на К., отдолу – апартамент № 7 на П., ведно с избено помещение № 8 (осем), със застроена площ от 8,97 (осем цяло и деветдесет и седем стотни) кв.м, при съседи: изба № 7 на Д., коридор и общо помещение, както и 1,943% (едно цяло и деветстотин четиридесет и три хилядни процента) идеални части от общите части на сградата и правото на строеж, се предоставя в изключителен дял на Е.П.С., ЕГН **********, като за уравняване на дела на С.П.С., ЕГН ********** му е заплатена сумата от 17 523, 40 лв. /седемнадесет хиляди петстотин двадесет и три лева и четиридесет стотинки/.

С.П.С., ЕГН ********** декларира, че за уравняване на дела му за горепосоченото жилище е получил от Е.П.С., ЕГН ********** сумата от 17 523, 40 лева /седемнадесет хиляди петстотин двадесет и три лева и четиридесет стотинки/ .

 

            ОСЪЖДА Е.П.С., с ЕГН: **********,***, да заплати държавна такса в размер на 357,97 лева /триста петдесет и седем лева и деветдесет и седем стотинки / по сметка на РС Първомай.

ОСЪЖДА С.П.С., с ЕГН: **********,***  , да заплати държавна такса в размер на 401,17 лева /четиристотин и един лева и седемнадесет стотинки / по сметка на РС Първомай.

 

РЕШЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

Районен съдия:  /П/

ЕК/НК