Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

Номер    58                                             15.07.2010 година                                       град Първомай

 

ПЪРВОМАЙСКИЯ РАЙОНЕН  СЪД                                                           ВТОРИ   СЪСТАВ

На петнадесети юли  през  две хиляди и десета година, в публично заседание в  следния състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Матей Златанов

                                                               ЧЛЕНОВЕ:

                                    СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

  

СЕКРЕТАР: Таня Петрова

като разгледа докладваното от съдията Матей Златанов

гражданско дело номер 233 по описа  за 2010 година, за да се произнесе, взе предвид:

            Молба за развод по чл. 50 от СК.

……………………………………………………..

……………………………………………………..

……………………………………………………..

 Водим от горните съображения, съдът:

 

Р  Е  Ш  И:

 

ПРЕКРАТЯВА сключения с акт № *** от *** година на Община С. З.  граждански брак между Н.Г.С. с ЕГН ********** *** ул.”***” № 42, ет.4, ап.8 и И.В.А. с ЕГН ********** ***, по взаимно съгласие между съпрузите, на осн. чл. 50 от СК.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение, както следва:

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на роденото от брака дете Т. Н. С., родена на *** ***  с ЕГН **********,  на майката И.В.А. с п.а.

            ОПРЕДЕЛЯ режим на лични отношения на бащата Н.Г.С. с п.а., с детето Т. Н. С. бащата Н.Г.С. ще взема детето Т. Н. С. от дома на майката всяка първа и трета събота и неделя от месеца, с преспиване от 08.00 часа на съботния ден до 18 часа на неделният ден и по един месец през лятото, което време да не съвпада с годишния отпуск на майката.

            ОСЪЖДА Н.Г.С. с п.а. да заплаща на детето Т. Н. С., чрез нейната майка и законна представителка И.В.А. с п.а., ежемесечна издръжка в размер на 200 ( двеста ) лева, считано от 01.07.2010 год. до настъпването на обстоятелства, водещи до изменяне или прекратяване на издръжката, ведно със законната лихва за всяка просрочена вноска.

            ПОСТАНОВЯВА ползването на семейното жилище, находящо се в гр. С. З., ул. *** № 42, ет.4, ап. 8 да се предостави на съпругът Н.Г.С. с п.а., като съпругата И.В.А. с п.а., заявява, че няма и занапред няма да има претенции за ползването на описаното жилище, тъй като има придобито преди брака жилище и тя и детето са със задоволена жилищна нужда.

            ПОСТАНОВЯВА след прекратяването на брака  съпругата И.В.А. с п.а. да носи  фамилно име А., което не е променяно със сключването на брака.

            СТРАНИТЕ заявяват, че отношение на семейното имущество са се споразумели, както следва :

1. Страните декларират, че не са придобивали недвижими имоти по време на брака.

2. Страните се съгласяват да се постави в изключителен дял на съпругата И.В.А. и тя приема да получи в свой дял следното МПС :  лек автомобил, марка „***”, модел „***”, цвят „ЧЕРЕН”, рама ***, двигател № ***, с ДК№ СТ *** АВ.

Застрахователната стойност на МПС, съгласно удостоверение № *** от *** г. на “***” ЕООД, С. З. е в размер на 1820 лв.

3. За уравнение на дела на съпругът Н.Г.С. същият заявява, че е  получил от съпругата си И.В.А. в деня на подписване на настоящото споразумение в брой сумата в размер на 910 – деветстотин и десет лева, представляваща стойността на ½ идеална част от гореописаното МПС.

            4. Издръжка между съпрузите не се дължи.

            5. Движимите вещи, придобити по време на брака, двамата съпрузи са си поделили извънсъдебно и нямат и няма да имат никакви претенции един към друг занапред.

            6. Всеки от съпрузите запазва личните си вещи и имущество, доколкото има такова, без занапред някой от тях да има претенции по отношение на тези вещи.

            7. Декларираме, че нямаме парични влогове в банки и други финансови институции на наше име и на името на детето ни.

СТРАНИТЕ заявяват, че с настоящето споразумение уреждат имуществените си и неимуществени отношения, произтичащи от прекратяването на брака.

ОПРЕДЕЛЯ окончателна държавна такса в размер на 40 лв /четиридесет лева/,  внесени предварително от съпругата.

ОСЪЖДА  Н.Г.С. с ЕГН ********** *** ул.”***” № 42, ет.4, ап.8  да заплати държавна такса в размер на 182,20 лева /сто осемдесет и два лева и двадесет стотинки/ по сметка на РС Първомай, внесени предварително от съпругата.

ОСЪЖДА  И.В.А. с ЕГН ********** *** да заплати държавна такса в размер на 56,40 лева /петдесет и шест лева и четиридесет стотинки/ по сметка на РС Първомай, внесени предварително.

РЕШЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

МЗ/НК