Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

Номер   69                                              30.07.2010 година                                       град Първомай

 

ПЪРВОМАЙСКИЯ РАЙОНЕН  СЪД                                                           ВТОРИ   СЪСТАВ

На двадесети юли  през  две хиляди и десета година, в публично заседание в  следния състав:

 

                                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Матей Златанов

                                                               ЧЛЕНОВЕ:

                                    СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

  

СЕКРЕТАР: Таня Петрова

като разгледа докладваното от съдията Матей Златанов

гражданско дело номер 199 по описа  за 2010 година, за да се произнесе, взе предвид:

            Молба за развод по чл. 50 от СК.

……………………………………………………………

……………………………………………………………

……………………………………………………………

Водим от горните съображения, съдът:

 

Р  Е  Ш  И:

 

ПРЕКРАТЯВА сключения с акт № *** от *** година на Община П. граждански брак между Я.Д.К., ЕГН **********,*** и Д.Д.К., ЕГН **********,***, по взаимно съгласие между съпрузите, на осн. чл. 50 от СК.

ОДОБРЯВА постигнатото между съпрузите споразумение, както следва:

І. Относно отношенията между съпрузите.фамилното име и издръжката между тях:

1.  След развода съпругата ще продължи да носи досегашното си фамилно име – К..

2. Страните нямат претенции и не дължат издръжка по между си за минал период, а за в бъдеще само при условията на чл.139 и чл.145 от Семейния кодекс.

II. Относно упражняване на родителските права, личните отношения и издръжката на родените от брака деца:

1. Страните заявяват, че от сключения между тях брак нямат родени ненавършили пълнолетие деца, за които следва да се определя възлагане на родителски права, режим на свиждане и дължима издръжка.

III. Относно ползваните на семейното жилище.

Семейното жилище на улица „***" № 1 след развода ще се ползва от съпруга Я.Д.К. с п.а.

Относно имуществените отношения между съпрузите:

1. Страните заявяват, че към датата на сключване на настоящото споразумение притежават следното недвижимо имущество, придобито при РЕЖИМ НА СЪПРУЖЕСКА ИМУЩЕСТВЕНА ОБЩНОСТ, а именно:

-   1/2 ид.ч. (една втора идеална част) от УРЕГУЛИРАН ПОЗЕМЛЕН ИМОТ № 111-1154 /три римско- хиляда сто петдесет и четири/, целият, застроен и незастроен, с площ от 430 кв. м. /четиристотин и тридесет квадратни метра/, с  приложена улична и дворищна  регулация, предназначен за жилищно строителство, находящ се в квартал № 69 /шестдесет и девет/ по действащия регулационен план на град П., област П. от 1994 година, ведно с приземен етаж с площ от 98.50 кв.м. /деветдесет и осем цяло и петдесет стотни квадратни метра/, състоящ се от четири избени помещения, коридор и два гаража, от построената в урегулирания поземлен имот триетажна масивна жилищна сграда, ведно с 1/2 ид. ч. /една втора идеална част / от таванското помещение и 1/3 ид.ч. /една трета идеална част/ от общите части на жилищната сграда, при граници и съседи за урегулирания поземлен имот: улица, УПИ IV-1152, УПИ V-1153, УПИ VI-1163, УПИ II-1155 по плана на същото населено място, който имот е подробно описан в нот. акт № ***, том ***, дело *** година по описа на РС П.

Данъчната оценка на описания недвижим имот е 11719.10 лв. (единадесет хиляди седемстотин и деветнадесет лева и десет стотинки).

-   1/2 ид.ч. /една четвърт идеална част/ от апартамент с площ от 118 кв.м. /сто и осемнадесет квадратни метра/, състоящ се от две стаи, всекидневна, кухня, ниша, баня и тоалетна разположен в западната част на втори етаж от четирифамилна масивна жилищна сграда, построена в УРЕГУЛИРАН ПОЗЕМЛЕН ИМОТ № VI-1170 /шест римско-хиляда сто и седемдесет/, целият, застроен и незастроен, с площ от 900 кв.м. /деветстотин квадратни метра/, с приложена улична и дворищна регулация, предназначен за жилищно строителство, находящ се в квартал № 75 /седемдесет и пет/ по действащия регулационен план на град П., област П. от 1994 година, при граници: улица, УПИ VII- 1171, УПИ ХIV-1179, УПИ XV- 180, УПИ V-1169, с вход на апартамента от общото стълбище, при съседи на апартамента: от три страни външни зидове, стълбищна клетка и апартамент на сем. К., от горе-таван, от долу-апартамент на А. Г. и Г. Г., ведно с 1/4 ид.ч. /една четвърт идеална част / от стая с площ от 17 кв. м. /седемнадесет квадратни метра/ и от гараж от 19 кв.м. /деветнадесет квадратни метра/ в приземния етаж на сградата-стаята, находяща се в южната част, между стаите на П. Г. П. и К. Ж. К., а гаражът между стълбището и гаража на П. Г. П., ведно с 1/16 ид.ч./една шестнадесета идеална част/ от общите части на жилищната сграда, както и 1/16 ид.ч. (една шестнадесета идеална част) от описания урегулиран поземлен имот, който имот е подробно описан в нот. акт № ***, том ***, дело *** година по описа на РС П.

Данъчната оценка на недвижимия имот е 7126,13 лв./седем хиляди сто двадесет и шест лева и тринадесет стотинки), като страните се договарят, след прекратяване на брака, за следното:

В дял на Я.Д.К. с п.а. се дава и той приема да получи в дял и собственост, следния имот:

1/2 ид.ч. (една втора идеална част) от УРЕГУЛИРАН ПОЗЕМЛЕН ИМОТ № III-1154 /три римско-хиляда сто петдесет и четири/, целият, застроен и незастроен, с площ от 430 кв. м. /четиристотин и тридесет квадратни метра/, с приложена улична и дворищна регулация, предназначен за жилищно строителство, находящ се в квартал № 69 /шестдесет и девет/ по действащия регулационен план на град П., област П. от 1994 година, ведно с приземен етаж с площ от 98.50 кв.м. /деветдесет и осем цяло и петдесет стотни квадратни метра/, състоящ се от четири избени помещения, коридор и два гаража, от построената в урегулирания поземлен имот триетажна масивна жилищна сграда, ведно с 1/2 ид.ч. /една втора идеална част / от таванското помещение и 1/3 ид.ч. /една трета идеална част/ от общите части на жилищната сграда, при граници и съседи за урегулирания поземлен имот: улица, УПИ IV- 1152, УПИ V-1153, УПИ VI-1163, УПИ II-1155 по плана на същото населено място, който имот е подробно описан в нот. акт № ***, том ***, дело *** година по описа на РС П.

Данъчната оценка на описания недвижим имот е 11719.10 лв. (единадесет хиляди седемстотин и деветнадесет лева и десет стотинки).

В дял на Д.Д.К. с п.а. се дава и тя приема да получи в дял и собственост, следния имот:

1/4 ид. ч. /една четвърт идеална част/ от апартамент с площ от 118 кв.м. /сто и осемнадесет квадратни метра/, състоящ се от две стаи, всекидневна, кухня, ниша, баня и тоалетна, разположен в западната част на втори етаж от четирифамилна масивна жилищна сграда, построена в УРЕГУЛИРАН ПОЗЕМЛЕН ИМОТ № VI-1170 /шест римско- хиляда сто и седемдесет/, целият, застроен и незастроен, с площ от 900 кв.м. /деветстотин квадратни метра/, с приложена улична и дворищна регулация, предназначен за жилищно строителство, находящ се в квартал № 75 /седемдесет и пет/ по действащия регулационен план на град П., област П. от 1994 година, при граници: улица, УПИ VII-1171, УПИ XIV-1179, УПИ XV-1180, УПИ У-1169, с вход на апартамента от общото стълбище, при съседи на апартамента: от три страни външни зидове, стълбищна клетка и апартамент на сем. К., от горе-таван, от долу-апартамент на А. Г. и Г. Г., ведно с 1/4 ид.ч. /една четвърт идеална част / от стая с площ от 17 кв. м. /седемнадесет квадратни метра/ и от гараж от 19 кв.м. /деветнадесет квадратни метра/ в приземния етаж на сградата-стаята, находяща се в южната част, между стаите на П. Г. П. и К. Ж. К., а гаражът между стълбището и гаража на П. Г. П., ведно с 1/16 ид.ч. /една шестнадесета идеална част/ от общите части на жилищната сграда, както и 1/16 ид.ч. (една шестнадесета идеална част) от описания урегулиран поземлен имот, който имот е подробно описан в нот. акт № ***, том ***, дело *** година по описа на РС П.

Данъчната оценка на недвижимия имот е 7126,13 лв. /седем хиляди сто двадесет и шест лева и тринадесет стотинки).

Страните не си дължат суми за уравнение на дяловете си.

2. Страните заявяват, че към датата на сключване на настоящото споразумение не притежават друго придобито общо движимо или недвижимо имущество, суми по банкови или други сметки, ценни книжа, застрахователни полици, вещни права и изобщо каквото и да било друго имущество, придобито от двамата по време на брака им и имащо статута на семейно имуществена общност.

Други условия:

С настоящото споразумение на основание чл. 51 от СК страните уреждат окончателно и изцяло отношенията по между си във връзка и по повод прекратяване на техния граждански брак, описан по-горе, като заявяват, че нямат и няма да имат занапред каквито и да било други претенции един спрямо друг, освен посочените в настоящото споразумение.

СТРАНИТЕ заявяват, че с настоящето споразумение уреждат имуществените си и неимуществени отношения, произтичащи от прекратяването на брака.

ОПРЕДЕЛЯ окончателна държавна такса в размер на 40 лв /четиридесет лева/,  25 лв /двадесет и пет лева/ от които, внесени предварително от съпруга.

ОСЪЖДА  между Я.Д.К., ЕГН **********,***  да заплати държавна такса в размер на 241,50 лева /двеста четиридесет и един лева и петдесет стотинки/ по сметка на РС Първомай.

ОСЪЖДА  Д.Д.К., ЕГН **********,*** да заплати държавна такса в размер на 150,01 лева /сто и петдесет лева и една стотинка/ по сметка на РС Първомай.

РЕШЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:  /П/

МЗ/НК