П Р О Т О К О Л  № 2

гр.Първомай, 12.03.2008 г.

 

Първомайският районен съд – I състав, в публично съдебно заседание на дванадесети март през две хиляди и осма година, с

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Калин Кунчев

 

при секретаря Мария Запрянова

и прокурора Миглена Кирова

сложи на разглеждане НОХД №  58 по описа на съда за 2008 година,

докладвано от Председателя.

На именното повикване в 15:15 часа се явиха:

За РП Първомай се явява прокурор М.К..

Подсъдимият К.Г.Щ., редовно призован, явява се лично и със служебния си защитник адв. С.К.С., също редовно призован.

По хода на делото:

Прокурор К.: Да се даде ход на делото.

Адвокат С.: Да се даде ход на делото.

Подсъдимият Щ.: Да се даде ход на делото

 

Съдът счита, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

Дава ход на делото.

Сне се самоличността на подсъдимия.

Подсъдим К.Г.Щ., роден на **.**.**** г. в гр. ***** ******, живущ ***, ********, ********* гражданин, с ********* образование, *****, осъждан, не работи, с ЕГН: **********.

Съдът разясни на страните правата им по чл. 274 и чл. 275 от НПК.

Отводи не постъпиха.

Докладва се споразумението чрез прочитането му от прокурора.

Прокурор К.: На основание чл. 381 и сл. от НПК, по мое предложение бе изготвено настоящото споразумение за решаване на делото, като същото бе обсъдено между Районна прокуратура Първомай, представлявана от мен, и сл. защитник на подсъдимия – адв. С.С.. Със споразумението са обсъдени всички въпроси, произтичащи от извършеното от подсъдимия Щ. деяние, като на същия бе разяснен смисълът му. Той декларира съгласието си, полагайки подписа си доброволно върху предложението за споразумение, като се отказа и от разглеждане на делото по общия ред. Щетите от престъплението са възстановени.

Адвокат С.: От името на подзащитния ми Ви моля, да одобрите представеното споразумение, тъй като същото отговаря на изискванията на чл. 381 и сл. от НПК и щетите от престъплението са възстановени. Подзащитният ми се признава за виновен, а също така доброволно подписа проекта за споразумение. Отказва се от разглеждане на делото по общия ред.

 

Съдът, на основание чл. 382, ал. 4 от НПК, запита подсъдимия разбира ли обвинението, признава ли се за виновен, разбира ли последиците от споразумението, съгласен ли е с тях и доброволно ли е подписал споразумението.

Подсъдим Щ.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен по него. Запознат съм с предложението за споразумение. Доброволно съм го подписал. Известни са ми последиците от него. Желая да бъде одобрено от съда. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

 

Съдът намира, че по така представеното предложение за споразумение не се налагат промени, поради което и на основание чл. 382, ал. 6 от НПК, то следва да има следния окончателен вид:

Днес, 12.03.2008 г., в гр. Първомай, на основание чл. 381 – чл. 382 от НПК, се сключи настоящото споразумение за решаване на делото по бързо производство № 63/08 г. по описа на РПУ на МВР гр. Първомай, между М.К. *** и адв. С.С. *** – сл. защитник на подсъдимия К.Г.Щ. по посоченото наказателно производство, относно следното:

Подсъдимият К.Г.Щ., роден на **.**.**** г. в гр. ***** ******, живущ ***, ********, ********* гражданин, с ********* образование, *****, осъждан, не работи, с ЕГН: **********, СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН в това, че на 11.03.2008 год. в с. В., обл. П., след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление, повторно в немаловажен случай, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, е отнел чужди движими вещи – пари (сумата от 3300 лева) от владението на И.С.Г. ***, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 195, ал. 1, т. 3 и т. 7, във вр. с чл. 194, ал. 1, във вр. с чл. 28, ал. 1 от НК, и във вр. с чл. 55, ал. 1 т. 1 от НК, му СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание „Лишаване от свобода” в размер на 9 (девет) месеца, което да изтърпи при първоначален  “строг” режим на основание чл. 47 от ЗИН.

              

Прокурор К.: Съгласна съм с окончателния вид на споразумението.

Адвокат С.: Съгласен съм с окончателния вид на споразумението.

Подсъдимият Щ.: Съгласен съм с окончателния вид на споразумението.

 

 

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

 

Прокурор:

(п)

Подсъдим:

(п)

 

(М.К.)

 

(К.Щ.)

 

 

 

 

 

 

 

Сл. защитник:

 

(п)

 

 

 

(Адв. С.С.)

 

 

Съдът намира, че подписаното от страните споразумение е съобразено с изискванията на чл. 381 и сл. от НПК, не противоречи на закона и морала, поради което следва да бъде одобрено. Взетата на досъдебното производство по отношение на подсъдимия К.Г.Щ. мярка за неотклонение “Подписка” следва да бъде отменена, а наказателното производство по делото – прекратено.

Ето защо и на основание чл. 382, ал. 7 и ал. 9 от НПК и чл. 24, ал. 3 от НПК, Съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатото между Районна прокуратура гр. Първомай, представлявана от прокурор М.К., подсъдимия К.Г.Щ. и служебния му защитник адв.  С.К.С. *** споразумение за решаване на делото.

ОТМЕНЯ взетата на досъдебното производство по отношение на подсъдимия К.Г.Щ. мярка за неотклонение “Подписка”.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 58 / 2008 г. по описа на Районен съд гр. Първомай.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване и протест, като има последиците на влязла в законна сила присъда.

 

Протоколът е изготвен в съдебно заседание.

Заседанието се закри в 15:45 часа.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: (п)

 

 

 

СЕКРЕТАР: (п)

 

 

КК / МЗ