П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

27

 

гр. Първомай, 09.12.2009 г.

 

В  И М Е Т О  НА  Н А Р О Д А

 

 

РАЙОНЕН СЪД - ПЪРВОМАЙ, ПЪРВИ СЪДЕБЕН СЪСТАВ, в публично заседание на девети декември 2009 година, в състав:

 

Председател:

ЕЛЕНА КАЛПАЧКА

Съдебни заседатели:

Ххристинка костадинова

 

АТАНАСКА КАРАГОЧЕВА-ЛУНДЖОВА

 

при секретаря Мария Запрянова

и в присъствието на прокурора Йоанна Запрянова

разгледа, докладваното от Председателя НОХД № 178 по описа 2009 година

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия С.Р.С., роден на *** год. в гр. ***, обл. ***, ЕГН: **********, ***, *** гражданин, ***, ***, с *** образование, ***, живущ ***, (в момента в Затвора Пловдив, с мярка за неотклонение „Задържане под стража” по настоящото дело), за ВИНОВЕН в това, че на 10.08.2009 год., в гр. ***, обл. ***, в условията на продължавано престъпление, двукратно, е извършил действия, с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст – Л.Б.П. *** (на *** години), като блудството е извършено чрез употреба на заплашване, поради което и на основание чл. 149, ал. 2, вр. с ал. 1, вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, и във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК  го ОСЪЖДА на „лишаване от свобода” в размер на една година и три месеца, което следва да се изтърпи при първоначален „строг” режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип на основание чл. 61, т. 2 от ЗИНЛС.

На основание чл. 59, ал. 1 от НК ПРИСПАДА времето, през което подсъдимия С.Р.С. е бил задържан, считано от 10.08.2009 г.

ОСЪЖДА подсъдимия С.Р.С., със снета по-горе самоличност, да заплати на Л.Б.П., ЕГН:**********,***, чрез особения представител адвокат С.К. –М., от Адвокатска колегия – Пловдив, сумата от 1000,00 (хиляда) лева, съставляваща обезщетение за причинените й неимуществени вреди, в резултат от деянието по чл. 149, ал. 2, вр. с ал. 1, вр. с чл. 26, ал. 1 от НК, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането – 10 август 2009 год. до окончателното й изплащане, като до пълния размер от 2000 лева ОТХВЪРЛЯ гражданския иск.

ОСЪЖДА подсъдимия С.Р.С., със снета по-горе самоличност, да заплати по сметката на РС – Първомай, Д.Т. върху уважения размер на гр. иск в размер на 50,00 (петдесет) лева.

ОСЪЖДА подсъдимия С.Р.С., със снета по-горе самоличност, да заплати по сметката на РС – Първомай направени разноски за експертизи на досъдебното производство в размер на 265,00 (двеста шестдесет и пет) лева.

 

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Пловдив, в 15 дневен срок от днес.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

(п)

 

 

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

1.

 

(п)

 

 

 

 

 

2.

 

(п)

 

 

ЕК / МЗ