ПРИСЪДА

 

№ 21

 

град Първомай, 18.09.2009 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на осемнадесети септември две хиляди и девета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Миглена Кирова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 118 по описа на Съда за 2009 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия А.Б.Д., роден на *** година в ***, българин, български гражданин, женен, неосъждан, с начално образование, неработещ, живущ ***, за виновен в това, че на 07.02.2009 година в землището на село Дълбок извор, община Първомай, област Пловдив, причинява на И.Н.А.*** средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюстта, довело до трайно затрудняване на дъвченето и говоренето, поради което и на основание чл. 129, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК и във връзка с чл. 58а във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 2, буква Б от НК го осъжда на пробация, както следва:

Ø     задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от осем месеца с периодичност на явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

Ø     задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от осем месеца.

 

Осъжда подсъдимия А.Б.Д. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 55,00 (петдесет и пет) лева за съдебномедицинска експертиза на досъдебното производство и явяване на експерт в съдебно заседание, както и сумата от 5,00 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

СЗ / АГ