ПРИСЪДА

 

№ 18

 

град Първомай, 13.08.2009 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на тринадесети август две хиляди и девета година в състав:

 

Председател:

Спасимир здравчев

Съдебни заседатели:

Самуил панайотов

 

Христинка костадинова

 

при участието на секретаря Атанаска Гаджева и прокурора Йоанна запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 107 по описа на Съда за 2009 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия Р.Й.Р., роден на 22.02.1958 година в ***, ЕГН **********, българин, български гражданин, разведен, неосъждан, с основно образование, неработещ, живущ ***, за виновен в това, че на 12.10.2007 година в град Първомай, област Пловдив, след предварително сговаряне в немаловажен случай с Н.Г.П. *** (спрямо когото наказателното производство е приключило с влязла в сила присъда по НОХД № 51 / 2009 година по описа на Районен съд – Първомай) отнема чужди движими вещи: два броя бобини за магнитен сепаратор на обща стойност 2720,00 (две хиляди седемстотин и двадесет) лева от владението на „Чугунолеене – Първомай” АД – Първомай, без съгласие на ръководството, с намерението противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 195, ал. 1, точка 5 във връзка с чл. 194, ал. 1 от НК и във връзка с чл. 58а във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК го осъжда на три месеца лишаване от свобода.

На основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода за срок от три години.

На основание чл. 67, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК възлага на полицейския инспектор по местоживеене на подсъдимия полагането на възпитателни грижи в изпитателния срок на условното осъждане.

Осъжда подсъдимия Р.Й.Р. да заплати на „Чугунолеене – Първомай” АД - Първомай сумата от 1360,00 (хиляда триста и шестдесет) лева - обезщетение за причинените на ощетеното юридическо лице от престъплението имуществени вреди ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането 12.10.2007 година до пълното погасяване на задължението, както и сумата от 300,00 (триста) лева за адвокатско възнаграждение.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

СЗ / АГ