ПРИСЪДА

 

№ 11

 

град Първомай, 26.05.2009 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на двадесет и шести май две хиляди и девета година в състав:

 

Председател:

Спасимир здравчев

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Йоанна запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 53 по описа на Съда за 2009 година и

 

 

ПРИСЪДИ:

 

Признава подсъдимия О.А.А., роден на 22.06.1987 година в ***, ЕГН **********, самоопределящ се като турчин, български гражданин, неженен, неосъждан, с начално образование, неработещ, с адрес: ***, за виновен в това, че на 15.12.2008 година в град Първомай, област Пловдив, намира чужда движима вещ – мобилен телефон „Нокия Е 66” със сим-карта на „Вивател” в него на обща стойност 570,00 (петстотин и седемдесет) лева, собственост на М.С.М. ***, и в продължение на една седмица не съобщава за нея на собственика, на властта или на този, който я е загубил, поради което и на основание чл. 207, ал. 1, от НК във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 1 и във връзка с чл. 47, ал. 1 от НК го осъжда на глоба в размер на сто лева.

 

Осъжда подсъдимия О.а.А. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 25,00 (петдесет) лева за стоково-оценъчна експертиза, както и сумата от 5,00 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

СЗ / АГ