ПРИСЪДА

 

№ 9

 

град Първомай, 12.05.2009 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на дванадесети май две хиляди и девета година в състав:

 

Председател:

Спасимир здравчев

Съдебни заседатели:

Христинка костадинова

 

Атанаска карагочева

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Йоанна запрянова разгледа докладваното от Председателя НОХД № 46 по описа на Съда за 2009 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия Д.А.Ж., роден на 17.02.1994 година в г***, ЕГН **********, самоопределящ се като турчин, български гражданин, неженен, неосъждан, без образование, ученик в *** клас на ***, с адрес: ***, за виновен в това, че на 04.01.2009 година в град Първомай, област Пловдив, като непълнолетен, но след като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, отнема чужди движими вещи: пари – сумата от 220,00 (двеста и двадесет) лева от владението на православен храм „Свети Г.”***, без съгласие на ръководството с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 195, ал. 1, т. 3 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК и във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 2, буква Б от НК го осъжда на обществено порицание, което да се изпълни чрез прочитане на присъдата по местния радиовъзел.

Да се унищожи като вещ без стойност вещественото доказателство – един брой метален тръбен ключ.

Осъжда подсъдимия Д.А.Ж. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 25,00 (двадесет и пет) лева за деловодни разноски, както и сумата от 5,00 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

СЗ / АГ