ПРИСЪДА

 

№ 5

 

град Първомай, 31.03.2009 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на тридесет и първи март две хиляди и девета година в състав:

 

Председател:

Спасимир Здравчев.

Съдебни заседатели:

Самуил панайотов

 

Атанаска карагочева

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Миглена кирова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 35 по описа на Съда за 2009 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия Т.Ж.Д., роден на 25.07.1952 година в село Д., община Първомай, област Пловдив, ЕГН **********, българин, български гражданин, разведен, неосъждан, с основно образование, неработещ, с адрес: ***, за виновен в това, че на 04.09.2008 година в землището на село Д., община Първомай, област Пловдив, чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил „Сеат Малага” с ДК № ***, собственост на П.Т.Д. ***, и чрез използване на техническо средство моторен трион отнема чужди движими вещи: 8 пространствени кубични метра дърва за огрев от широколистни твърди дървесни видове (дъб, акация и ясен) на обща стойност 360,00 (триста и шестдесет) лева от владението на *** ЕООД – П., без съгласието на управителя Л.Д.В. от град П., с намерението противозаконно да ги присвои, като откраднатите вещи не са били под постоянен надзор, поради което и на основание чл. 195, ал. 1, т. 2 и т. 4, предложение 1 и 2 във връзка с чл. 194, ал. 1 от НК и във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК го осъжда на три месеца лишаване от свобода, като изпълнението на наказанието на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за срок от три години.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

СЗ / АГ