ПРИСЪДА

 

43

 

град Първомай, 16.09.2008 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на шестнадесети септември две хиляди и осма година в състав:

 

Председател:

Спасимир здравчев

Съдебни заседатели:

Ангел русев

 

Руси шишков

 

при участието на секретаря А.Г. и прокурора В.В., разгледа докладваното от Председателя НОХД № 159 по описа на Съда за 2008 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия А.Б.И., роден на 31.05.1975 година в град Първомай, област Пловдив, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, осъждан, с начално образование, неработещ, с адрес: ***, област Пловдив, улица „Генерал Скобелев” № 7, за виновен в това, че на 31.05.2008 година в град Първомай, област Пловдив, в условията на опасен рецидив, след като е осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК, и след като е осъждан два и повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, като за нито едно от тях изпълнението на наказанието не е отложено по чл. 66 от НК, отнема чужди движими вещи – пари, сумата от 500,00 (петстотин) лева от владението на А.Д.И. и А.А.А.,***, без тяхно съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 196, ал. 1, т. 1 във връзка с чл. 194, ал. 1 във връзка с чл. 29, ал. 1, букви А и Б от НК и във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК го осъжда на една година и шест месеца лишаване от свобода, което наказание на основание чл. 47, ал. 1, буква Б от ЗИН да се търпи при първоначален строг режим.

 

Осъжда подсъдимия А.Б.И. да заплати на пострадалите свидетели А.Д.И. и А.А.А. ***, сумата от 500,00 (петстотин) лева, съставляваща обезщетение за причинените имуществени вреди в резултат от престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

 

Осъжда подсъдимия А.Б.И. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 50,00 (петдесет) лева държавна такса върху сумата от гражданския иск, както и сумата от 5,00 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

 

 

Председател:

(п)

 

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

 

2. (п)

СЗ / АГ