ПРИСЪДА

 

№ 19

 

град Първомай, 25.03.2008 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на двадесет и пети март две хиляди и осма година с

 

Председател:

Спасимир здравчев

 

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Йоанна запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 15 по описа на Съда за 2008 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия А.А.А., роден на 09.08.1950 година в град Първомай, област Пловдив, ЕГН **********, българин, български гражданин, женен, неосъждан, с основно образование, работещ като кравар в собствено стопанство, живущ ***, улица *** № 16, за виновен в това, че на 05.11.2007 година в землището на град Първомай, област Пловдив, причинява на Й.Р.Р. ***, област Пловдив, средна телесна повреда, изразяваща се в избиване на три зъба (11, 21, 22 - централни резци и втори ляв зъб) на горната челюст, без които се затруднява дъвченето и говоренето, поради което и на основание чл. 129, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК и във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 2, буква Б от НК го осъжда на пробация, както следва:

o      задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от шест месеца;

o      задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от шест месеца.

 

Осъжда подсъдимият А.А.А. да заплати на Й.Р.Р. сумата от 1000,00 (хиляда) лева, съставляваща обезщетение за причинените му от престъплението по чл. 129, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК неимуществени вреди – причинени болки и страдания.

 

Осъжда подсъдимият А.А.А. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай държавна такса върху уважената част от гражданския иск в размер на 50,00 (петдесет) лева.

 

Осъжда подсъдимият А.А.А. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 30,00 (тридесет) лева за деловодни разноски.

 

Присъдата подлежи на обжалване пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

 

Председател:

(п)

 

СЗ / АГ