ПРИСЪДА

 

№ 16

 

град Първомай, 20.03.2008 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на двадесети март две хиляди и осма година в състав:

 

Председател:

Спасимир здравчев

Съдени заседатели:

Ангел Русев

 

Руси шишков

,

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Миглена кирова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 196 по описа на Съда за 2007 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия Я.Й.Г., роден на 11.05.1961 година в село Дълбок извор, община Първомай, област Пловдив, ЕГН **********, българин, български гражданин, неженен, неосъждан (реабилитиран), със средно образование, пенсионер по болест, живущ ***, област Пловдив, улица 6 № 2 за виновен в това, че на 11.07.2007 година в село Дълбок извор, община Първомай, област Пловдив отнема движима вещ – телевизор „Neo 2162 FTXS” на стойност 216,00 лева от владението на Й.Н.Й. и С.Ц.Х.,***, област Пловдив, с намерението противозаконно да я присвои, като употребява за това сила, поради което и на основание чл. 198, ал. 1 от НК и във връзка с чл. 54, ал. 1 от НК го осъжда на три години лишаване от свобода.

На основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изпълнението на така наложеното наказание за срок от три години.

 

Осъжда подсъдимия Я.Й.Г. да заплати на С.Ц.Х. и Й.Н.Й. сумата от 216,00 (двеста и шестнадесет) лева като обезщетение за причинените им от престъплението имуществени вреди.

 

Осъжда подсъдимия Я.Й.Г. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 115,00 (сто и петнадесет) лева за деловодни разноски, както и сумата от 5,00 (пет) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

 

Председател:

(п)

 

 

Съдебни заседатели:

1. (п)

 

 

 

2. (п)

СЗ / АГ