ПРИСЪДА

 

             

 

град Първомай, 24.01.2008 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Първомайски районен съд, трети съдебен състав в открито съдебно заседание на двадесет и четвърти януари две хиляди и осма година в състав:

 

Председател:

Спасимир здравчев

Съдени заседатели:

самуил панайотов

 

руси шишков

,

при участието на секретаря Атанаска гаджева и прокурора Йоанна запрянова, разгледа докладваното от Председателя НОХД № 155 по описа на Съда за 2007 година и

 

ПРИСЪДИ

 

Признава подсъдимия Х.Н.Н., роден на 30.06.1971 година в град Първомай, област Пловдив, ЕГН **********, българин, български гражданин, разведен, неосъждан, с основно образование, работещ като тракторист на частни начала, от село Искра, община Първомай, област Пловдив, улица “Димитър Благоев” № 22 за виновен в това, че на 07.07.1999 година в землището на село Искра, община Първомай, област Пловдив, противозаконно отнема чуждо моторно превозно средство – лек автомобил “Москвич 2140” с ДК № П 7087 АБ (собственост на Петър Георгиев К. ***) от владението на Н.К.З., без негово съгласие, с намерението да го ползва, като последват повреди на моторното превозно средство (по преден ляв фар, преден ляв калник, преден капак, преден ляв подкалник, преден долен ляв носач, предна лява кормилна щанга, предна изпускателна тръба, греда на предния мост и предна броня) на обща стойност 435,00 (четиристотин тридесет и пет) лева и деянието е извършено в пияно състояние – с концентрация на алкохол в кръвта 2,06 на хиляда, поради което и на основание чл. 346, ал. 2, точка 1, предложение първо, и точка 2, предложение първо, във връзка с ал. 1 от НК и във връзка с чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК го осъжда на девет месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 46, буква Б от ЗИН да се търпи при първоначален общ режим.

На основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода за срок от три години.

 

Оставя без уважение приетия за съвместно разглеждане срещу подсъдимия граждански иск, предявен от З.Т.К., Г.П.К. и С.П.К. като наследници на Петър Георгиев К., в размер на 435,00 (четиристотин тридесет и пет) лева - обезщетение за причинените на 07.07.1999 година имуществени вреди от престъплението по чл. 346, ал. 2 т. 1, предложение 1 и т. 2, предложение 1 във връзка с ал. 1 от НК като погасен по давност.

 

Осъжда подсъдимия Х.Н.Н. да заплати по сметка на Районен съд – Първомай сумата от 70,00 (седемдесет) лева за деловодни разноски, както и сумата от 3,00 (три) лева за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивски окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

 

Председател:

 

 

 

Съдебни заседатели:

1.

 

 

 

2.