З А П О В Е Д   ...........

за изпълнение на парично задължение
въз основа на документ
по чл.
417 ГПК

гр. Първомай, 30.07.2009 година

РАЙОНЕН СЪД – ПЪРВОМАЙ, ГРАЖДАНСКО ОТДЕЛЕНИЕ, в проведеното на 30.07.2009 год. закрито разпоредително заседание по ч. гр. дело № 175 / 2009 г., като разгледа докладваното от Елена Калпачка, районен съдия, заявление за издаване на заповед за незабавно изпълнение по реда на чл. 417 и 418 ГПК и след като прецени, че са налице предпоставките за уважаване на искането и на основание чл. 418 ГПК

Р А З П О Р Е Ж Д А:

Длъжникът Г.А.Ч., с ЕГН: **********,***,

да заплати на

кредитора „Забънови” ООД, ЕИК: ***,

Адрес: ***, представлявано от Е.Я.З. - управител

сумата 358,38 лв (триста петдесет и осем лева и тридесет и осем стотинки )

и законна лихва върху главницата, считано от 30.07.2009 год. до окончателното изплащане на задължението.

Вземането произтича от запис на заповед от 24.08.2008 год., предявен за плащане на 10.07.2009 год., който е редовен от външна страна и удостоверява подлежащо на изпълнение вземане на кредитора против длъжника.

ПОСТАНОВЯВА НЕЗАБАВНО ИЗПЪЛНЕНИЕ.

 

ДА СЕ ИЗДАДЕ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ.

 

За издаването на изпълнителен лист да се направи надлежна бележка върху представения документ – запис на заповед от 24.08.2008 год. и върху настоящата заповед за изпълнение.

 

Разпореждането за незабавно изпълнение подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Пловдив в двуседмичен срок от връчването на заповедта. Частната жалба срещу разпореждането за незабавно изпълнение се подава заедно с възражението срещу издадената заповед. Тя може да се основава само на възражения, извлечени от представения от кредитора документ. 
 

Заповедта подлежи на обжалване пред Окръжен съд Пловдив само в частта за разноските в двуседмичен срок от връчването.

Районен съдия: (п)

 

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЛЪЖНИКА

 

Предоставя Ви се възможност в двуседмичен срок:

 

1. Да платите сумата, посочена в настоящата заповед, или да подадете в съда писмено възражение по образец, приложен към заповедта.
2. Ако възражението бъде подадено в двуседмичния срок, кредиторът може да предяви с иск вземането си срещу Вас. Ако иск не бъде предявен, заповедта яма да влезе в сила и ще бъде обезсилена.
3. Заповедта подлежи на незабавно изпълнение и въз основа на нея е издаден изпълнителен лист срещу Вас.
4. Подаването на писмено възражение до съда не спира изпълнението на заповедта. Изпълнението се спира само ако заповедта е издадена въз основа на запис на заповед, менителница или приравнена на тях друга ценна книга на заповед, както и облигация или купони по нея.
5. Принудителното изпълнение се спира, ако представите надлежно обезпечение пред съда по реда на чл. 180 и 181 от Закона за задълженията и договорите. Съдът може да спре изпълнението, ако в срока за възражение представите убедителни писмени доказателства, че не дължите изпълнение.
6. Настоящата заповед е издадена въз основа на представен от кредитора документ, който е редовен от външна страна и удостоверява присъденото вземане. Копие от този документ е приложен към заповедта.
7. Разпореждането за незабавно изпълнение подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Пловдив в двуседмичен срок от връчването на заповедта. Частната жалба срещу разпореждането за незабавно изпълнение се подава заедно с възражението срещу издадената заповед. Тя може да се основава само на възражения, извлечени от представения от кредитора документ.

8. Заповедта подлежи на обжалване пред Окръжен съд Пловдив само в частта за разноските в двуседмичен срок от връчването.

 

 

 

ЕК / МЗ