ЗАПОВЕД № ___

 

за изпълнение на парично задължение въз основа на документ

 

по чл. 417 ГПК

 

град Първомай, 21.04.2009 година

 

Районен съд - Първомай, първи съдебен състав с председател Елена Калпачка, в проведеното на 21.04.2009 година закрито разпоредително заседание по частно гражданско дело № 66 / 2009 година, като разгледа докладваното от председателя заявление за издаване на заповед за незабавно изпълнение по реда на чл. 417 и чл. 418 от ГПК и след като прецени, че са налице предпоставките за уважаване на искането и на основание чл. 418 от ГПК

 

РАЗПОРЕЖДА:

 

Длъжникът EТ “С.Г.”, ЕИК ***, със седалище и адрес на управление:***, представляван от С.П.Г.,

 

да заплати на

 

кредитора Община Първомай, ЕИК ***, със седалище и адрес на управление: ***,

представляван от А.А.П., ЕГН **********,***,

телефон ***, факс ***, електронна поща: ***

 

Ø  сумата от 565,16 лева (петстотин шестдесет и пет лева и шестнадесет стотинки ) – дължима по  Ивлечение от сметка от 01.03.2009 година;

 

Вземането произтича от Извлечение от сметка от 01.03.2009 година, за периода от месец септември 2006 година до месец август 2007 година, по сметка № 99151, просрочени вземания от концесии, наеми, за С.Г., представляващо наем за преместваем обект, въз основа на приложеното към нея Разрешение за поставяне № 75/04.08.2006 година, издадено от Община Първомай, която е редовна от външна страна и установява подлежащо на изпълнение вземане на кредитора против длъжника.

 

Постановява незабавно изпълнение.

 

Да се издаде изпълнителен лист.

 

За издаването на изпълнителен лист да се направи надлежна бележка върху представения документ – извлечение от сметка и върху настоящата Заповед за изпълнение.

 

 

Председател: (п)

(Е.К.)

 

 

 

 

                                            Важна информация за длъжника

 

 

1. Предоставя Ви се възможност в двуседмичен срок:
Ø      да платите сумата, посочена в настоящата заповед;
Ø      да подадете в съда писмено възражение по образец, утвърден от Министерство на правосъдието - приложение № 7 към чл. 7 от Наредба № 6 (обнародвана в Държавен вестник, бр. 22 от 28.02.2008 година – в сила от 01.03.2008 година).
2. Ако възражението бъде подадено в двуседмичен срок, кредиторът може да предяви с иск вземането си срещу Вас. Ако иск не бъде предявен, заповедта няма да влезе в сила и ще бъде обезсилена.
3. Заповедта подлежи на незабавно изпълнение и въз основа на нея е издаден изпълнителен лист срещу Вас.
4. Подаването на писмено възражение до съда не спира изпълнението на заповедта. Изпълнението се спира само ако заповедта е издадена въз основа на запис на заповед, менителница или приравнена на тях друга ценна книга на заповед, както и облигация или купони по нея.
5. Принудителното изпълнение се спира, ако представите надлежно обезпечение пред съда по реда на чл. 180 и 181 от Закона за задълженията и договорите. Съдът може да спре изпълнението, ако в срока за възражение представите убедителни писмени доказателства, че не дължите изпълнение.
6. Настоящата заповед е издадена въз основа на представен от кредитора документ, който е редовен от външна страна и удостоверява присъденото вземане. Копие от този документ е приложен към заповедта.
7. Разпореждането за незабавно изпълнение подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен срок от връчването на заповедта. Частната жалба срещу разпореждането за незабавно изпълнение се подава заедно с възражението срещу издадената заповед. Тя може да се основава само на възражения, извлечени от представения от кредитора документ.
8. Заповедта подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив само в частта за разноските в двуседмичен срок от връчването.
 

 

 

 

ЕК / МЗ