О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

Номер                                                                      03.06.2009 година                                                         гр. Първомай

 

Първомайски районен съд                                                                                                        втори граждански състав

На трети юни                                                                                                                          година две хиляди и девета

В закрито заседание в следния състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАТЕЙ ЗЛАТАНОВ

Секретар:

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдията ч. гр. д. № 95 по описа на съда за 2009 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл. 410 и сл. от ГПК.

Според чл. 411, ал. 1 от ГПК, заявлението се подава до районния съд по постояния адрес или седалище на длъжника, или по местоизпълнението, като избора е предоставен на заявителя. В случая в т. 7, б. “а” от заявлението последният е посочил като основание за компетентността на сезирания с него Първомайски районен съд – постоянен адрес на длъжника. В т. 5 на подаденото заявление, като постоянен адрес на длъжника е посочено град Първомай, улица *** № *. Съобщението до длъжника за връчване на Разпореждане от 23.04.2009 година, постановено по настоящото дело е върнато с отбелязване от длъжностното лице, че на адреса не живее такова лице.

С Разпореждане от 13.05.2009 година, заявлението за издаване на заповед за изпълнение по чл. 410 от ГПК е оставено без движение, като е даден едноседмичен срок на заявителя за отстраняване на допуснатите нередовности по чл. 127, ал. 1, т. 2 от ГПК, във връзка с чл. 411, ал. 1 и ал. 2, т. 3 от ГПК, посочени в разпореждането. В определения срок указанията на съда не са изпълнени.

Поради изложеното, съдът намира, че са налице предпоставките на чл. 129, ал. 3 от ГПК и заявлението следва да бъде върнато, а производството по делото – прекратено.

Воден от горното, съдът

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И:

 

ВРЪЩА заявлението за издаване на заповед за изпълнение по чл. 410 от ГПК на заявлението на Ти Би Ай Кредит” ЕАД, ЕИК ***, със седалище и адрес на управление град София, община Столична, район Лозенец, улица *** № **-**.

ПРЕКРАТЯВА производството по ч. гр. д. № 95 / 2009 година, по описа на Първомайския районен съд.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред ПОС в 7 дневен срок от връчването му на заявителя.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

 

МЗ / ТП