О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

гр. Първомай, 22.06.2009 год.

 

Първомайски районен съд, втори състав, в закрито заседание на двадесет и втори юни през две хиляди и девета година, в състав:

 

Районен съдия: Матей Златанов

 

като разгледа докладваното от съдията ч. гр. д. № 75 по описа на съда за 2008 г.

за да се произнесе, взе предвид:

Производството е образувано по подадено заявление от ЕТ “Магнолия – 90 – З.Д.” ЕИК ***, със седалище и адрес на управление гр. Първомай, *** срещу ЕТ “Сокол – 91 С.Д.”, със седалище и адрес на управление гр. Първомай,*** № ** за издаване на заповед за изпълнение по реда на чл. 410 от ГПК и изпълнителен лист.

Издадена е заповед за изпълнение на парично задължение въз основа на заявление по чл. 410 от ГПК и заповедта е връчена на длъжника на 23.04.2009 година.

Постъпило е възражение в срока по чл. 414 от ГПК. Възражението е подадено в преклузивния двуседмичен срок, от надлежната страна.

С оглед разпоредбата на чл. 415, ал. 1 и 2 от ГПК, на кредитора е указана възможността да предяви иск относно вземането си в едномесечен срок от съобщението за това и да представи доказателства, че е предявил иска си. В противен случай издадената заповед за изпълнение ще бъде обезсилена. Съобщението е връчено на кредитора на 13.05.2009 година и към настоящия момент, същия не представил доказателства за предявяване на иск относно вземането си.

Поради изложеното следва издадената заповед за изпълнение да бъде обезсилена, а производството да бъде прекратено.

Поради изложеното и на на осн. чл. 415 от ГПК, съдът

 

О  П  Р Е  Д  Е  Л  И  :

 

ОБЕЗСИЛВА изцяло издадената на 21.04.2009 год. по ч. гр. д. № 75 по описа на РС Първомай за 2009 година Заповед за изпълнение на парично задължение въз основа на заявление по чл. 410 от ГПК, с която е разпоредено длъжникът ЕТ “Сокол 91 С.Д.” с адрес: град Първомай, област Пловдив, улица *** № ** да заплати на кредитора ЕТ „Магнолия – 90 – З.Д.”, ЕИК ***, със седалище и адрес на управление град Първомай, улица *** № **, сумата от 17 091 лева (седемнадесет хиляди деветдесет и един лева) – дължима по Договор за консигнация, съгласно стокова разписка от 20.04.2004 година.

ПРЕКРАТЯВА производството по ч. гр. д. № 75 по описа на РС Първомай.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в едноседмичен срок от съобщаване на определението и връчването му на молителя.

 

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: (п)

 

МЗ / ТП