О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

гр.Първомай, 11.12.2008 год.

 

           Първомайски районен съд, първи състав, в закрито заседание на единадесети декември през две хиляди и осма година, в състав:

                                                                        Районен съдия: Елена Калпачка

 

като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 305 по описа на съда за 2008г.

за да се произнесе, взе предвид:

            Подадена е искова молба срещу Община Първомай, с която се иска съдът да задължи Община Първомай да “поправи допуснатата грешка от страна на кадастъра за своя сметка”.

Подадената искова молба има характер на жалба срещу отказ да бъде издаден административен акт, доколкото се съдържат такива приложени доказателства към молбата. Независимо, дали се касае до обжалване на отказ да бъде издаден административен акт, или, до искане за защита срещу неоснователно бездействие на администрацията, в какъвто смисъл е буквалното тълкуване на петитума в исковата молба, то производството, съгласно нормата на чл. 128 от ЗАП е подведомствено на административните съдилища, поради което и настоящият районен съд не е компетентен да го разгледа. 

Ето защо, настоящият състав намира, че следва да прекрати производството по делото и същото да бъде изпратено по компетентност на Административен съд Пловдив.

            Ето защо и на осн. чл. 118 от ГПК, съдът

 

О  П  Р Е  Д  Е  Л  И  :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 305/2008 год. по описа на РС Първомай и изпраща делото на Административен съд Пловдив по подсъдност.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване от ищеца пред ПОС в едноседмичен срок от съобщаването му чрез връчване на препис от определението.

 

Районен съдия: /п/

ЕК/НК