П Р О Т О К О Л

 

гр. Първомай, 13.07.2009 година.

 

Първомайският районен съд, първи съдебен състав, в открито заседание на тринадесети юли 2009 година, с

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Елена Калпачка

 

при участие на секретаря Мария Запрянова

сложи на разглеждане гр. дело № 288 по описа за 2008 година, докладвано от Председателя.

 

Заседанието се открива.

На именното повикване в 10:15 часа:

За ищеца „Народно читалище Пробуда – с. Дълбок извор”, редовно уведомен, явява се адвокат С.К. – М. от Адвокатска колегия Пловдив, с пълномощно по делото.

Ответникът Я.А.Г., редовно уведомен, не се явява. Вместо него – адвокат С.К.С., с пълномощно по делото.

 

 

По хода на делото:

Адвокат К.-М.: Да се даде ход на делото.

Адвокат С.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма процесуална пречка за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, за което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

Адвокат К.-М.: Представям заверен препис от протокол № 5 / 07.04.2009 год. на Читалищното настоятелство, с решение да бъде  прекратено делото – гр. д. № 288 / 08 год. по описа на РС Първомай, поради липса на средства.

На основание чл. 233 от ГПК правя отказ от иска.

 

Адвокат С.: Запознат съм с представения препис от протокол № 5 / 2009 год. на настоятелството на НЧ „Пробуда” с. Дълбок извор.

На основание чл. 78, ал. 4 ГПК претендираме разноски по водене на делото, за което представям списък на разноски съгласно чл. 80 от ГПК, направени от моя доверител.

 

Съдът счита, че с оглед направеното изявление от адвокат С.К.-М. – пълномощник на ищеца, с което прави отказ от иска на основание чл. 233 от ГПК, за което е надлежно упълномощена видно от представеното по делото пълномощно, съдът следва да прекрати производството по делото като възложи на ищеца и направените от ответника разноски по чл. 78 , ал. 4 от ГПК. Ето защо

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИЕМА заверено копие от протокол № 5 от 07.04.2009 год. на Настоятелство на НЧ Пробуда с. Дълбок извор.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 288 / 2008 година по описа на Районен съд Първомай със страниищец: „Народно читалище Пробуда – с. Дълбок извор”, със седалище и адрес на управление: с. Дълбок извор, обл. Пловдивска, представлявано от Ж.Г.Ц. – председател, и ответник: Я.А.Г., с ЕГН: **********,***, и с предметобективно съединени искове – иск с цена 900 лева, с правно основание чл. 211 от КТ, във вр. с чл. 45 от ЗЗД и във вр. с чл. 210 от НК и иск с цена 600 лева, с правно основание чл. 211 от КТ във вр. с чл. 207, т. 2 от КТ.

ОСЪЖДА „Народно читалище Пробуда – с. Дълбок извор” със седалище и адрес на управление: с. Дълбок извор, обл. Пловдивска, представлявано от председателя Ж.Г.Ц., ДА ЗАПЛАТИ на Я.А.Г. с ЕГН: **********,***, сумата от 260,00 (двеста и шестдесет) лева на основание чл. 78, ал. 4 от ГПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е неокончателно и подлежи на обжалване в едноседмичен срок от днес пред ПОС.

 

Протоколът изготвен в съдебно заседание.

Заседанието се закри в 11:36 часа.

 

 

Председател: (п)

 

 

Секретар: (п)

 

 

 

ЕК / МЗ