О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

гр.Първомай, 19.11.2008 год.

 

           Първомайски районен съд, втори състав, в закрито заседание на двадесет  и осми октомври  през две хиляди и осма година, в състав:

                                                             Районен съдия: Матей Златанов

при секретаря

като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 264 по описа на съда за 2008 г.

за да се произнесе, взе предвид:

            Предявен е иск  за издръжка.

            Исковата молба е оставена без движение до представяне на адрес за призоваване на ответника Н.Н.В. и справка за адресната му регистрация и представяне на доказателства за това с разпореждане  на Председателя на състава в закрито  заседание от 28.10.2008 година.

Постъпила е молба от ищцата М.Н.Н., със съгласието на законния и представител Д.Р.В., извън дадения срок, в която  иска да бъде удължен срока за изправяне на нередностите по исковата молба. Срока за изправяне на нередностите е удължен с още седем дни и е издадено исканото съдебно удостоверение, въз основа на което ищцата да се снабди с друго такова, удостоверяващо постоянния и настоящ адрес на ответника.

До изтичане на удължения срок не са изправени нередностите по исковата молба.

Поради това, съдът счита, че  не са изпълнени дадените указания и следва делото да бъде прекратено, а исковата молба с приложенията – върната на ищеца.

            Поради изложеното и на основание чл. 129, ал. 2 от ГПК , съдът

 

О  П  Р Е  Д  Е  Л  И  :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 264/2008 год., по описа на РС Първомай и връща исковата молба.

 ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в едноседмичен срок от съобщаване на определението и връчването му на ищеца.

 

 

 

СЪДИЯ: /п/

МЗ/НК