О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

Първомайски районен съд, първи състав, в закрито заседание на четвърти юни през две хиляди и осма година, в състав:

 

Районен съдия: Елена Калпачка

 

като разгледа докладваното от съдията гр. д. № 133 по описа на съда за 2008г.

за да се произнесе, взе предвид:

Иск на основание чл. 108 от ЗС. Делото е образувано въз основа на подадена искова молба на 27.02.2008 год.

Исковата молба е оставена без движение до уточняване с писмена молба с препис за ответника на обстоятелствата, на които основава правото си на собственост на процесната постройка, година на построяване, върху чий терен, начин и време на правоприемството, до вписване на исковата молба и представяне на доказателства за това, както и да завери приложените доказателства към исковата молба. Указано е, че при неизпълнение на разпореждането в срок следва връщане на исковата молба. Разпореждането на Съда е от 29.02.2008 год., като срокът е продължаван изрично два пъти, а последното съобщение за удължаване на срока с още 14 дни от съобщението е получено лично от представителя на ищеца на 14.05.2008 г. и срокът от 14 дни е изтекъл на 28.05.2008 г. На 29.05.2008 г. е получена нова молба за удължаване на срока. Молбата е подадена след изтичане на срока, чието удължаване се иска, а такова е допустимо само преди изтичането му, освен това не са налице основателни причини за поредно удължаване на срока, поради което и молбата не е уважена.

Поради изложеното делото следва да бъде прекратено и оставената без движение исковата молба следва да се върне на ищеца, тъй като нередовностите й не са изправени в срок – до 28.05.2008 год. Това определение не е окончателно и може да се обжалва пред ПОС с частна жалба, в 7-дневен срок от получаването му.

Ето защо, съдът

О  П  Р Е  Д  Е  Л  И  :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 133/2008 год. по описа на РС Първомай, образувано по исковата молба на ППЗК “Бук” с. Буково, обл. Пловдивска, представлявана от Г.Т.Г., против Н.М.М. ***, и връща исковата молба, на осн. чл. 100, ал. 2 от ГПК (отм.).

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в 7 дневен срок от съобщаването му на ищеца.

 

СЪДИЯ: (п)

 

ЕК / ТП