П Р О Т О К О Л

 

гр. Първомай, 17.06.2009 година.

 

Първомайският районен съд, първи съдебен състав, в открито заседание на седемнадесети юни 2009 година, с

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Елена Калпачка

 

при участие на секретаря Мария Запрянова

сложи на разглеждане гр. д. № 123 по описа за 2008 година, докладвано от Председателя.

 

Заседанието се открива.

На именното повикване в 11:20 часа:

Ищецът П.З.Н., редовно уведомен, се явява се лично и с  адвокат Д., с пълномощно по делото.

Ответниците П.М.З. и М.С.Н., редовно уведомени, не се явяват. За двамата се явява адвокат М., с пълномощно по делото.

 

По хода на делото:

Адвокат Д.: Да се даде ход на делото.

Адвокат М.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма процесуална пречка за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, за което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

Адвокат Д.: Във връзка с дадената ми възможност от предно съдебно заседание представям данъчна оценка и пазарна оценка на имотите предмет на делото.

Постигнахме спогодба с ответниците, съгласно която в дял на моя доверител П.З.Н. се отрежда и той приема да получи Дворно място от 955 кв. м., ведно с построените в него полумасивна жилищна сграда със застроена площ от 70 кв. м., и масивна жилищна сграда със застроена площ от 20 кв. м., съставляващо УПИ І-376, в кв. 20 по регулационния план на с. Езерово, бол. Пловдивска, предназначен за жилищно строителство, при граници на имота: улица, УПИ ІІ-374, УПИ ХІІ-75, УПИ ХІІІ-375 и УПИ ХVІ-376.

Ищец П.З.Н.: Съгласен съм с така постигнатата спогодба.

Адвокат М.: Съгласна съм с ищцовата страна. Постигнали сме спогодба. В общ дял на моите доверители се отрежда и те приемат да получат Дворно място от 735 кв. м., ведно с построените в него масивна сграда със застроена площ от 70 кв. м., съставляващо УПИ ХVІ-376, в кв. 20 по регулационния план на с. Езерово, обл. Пловдивска, предназначен за жилищно строителство, при граници на имота: улица, УПИ І-376, УПИ ХІІІ-375, УПИ VІ-377, 378 и УПИ ХV-378, 508. Да се приемат представените актуални удостоверения за данъчна и пазарна оценка на имотите предмет на делото.

 

СПОРАЗУМЯЛИ СЕ:

 

 

1. Ищец П.З.Н.:

 

 

(п)

 

 

 

2. Пълномощник на ищеца – адвокат Д.

 

 

(п)

 

 

 

 

 

3. За ответниците

- адвокат С.М.

 

(п)

 

 

 

 

Съдът счита, че следва да приеме представените днес актуални удостоверения за данъчни и пазарни оценки на имотите, както и да одобри постигната спогодба между страните, тъй като същата не противоречи на закона, както и на основание чл. 234 от ГПК да прекрати производството по делото, за което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРИЕМА Удостоверения за данъчни оценки с №№ 2099 и 2100 от 04.06.2009 год,. издадени от Звено “Местни приходи” при Община Първомай и Пазарна оценка на имотите, издадена от лицензиран оценител Ст.Б.

ОДОБРЯВА постигнатата между: 1. П.З.Н., с ЕГН: **********,***; 2. П.М.З., с ЕГН: **********,***, ул. „***” № ** и 3. М.С.Н., с ЕГН: **********,***, ул. „***” № **, СПОГОДБА, по силата на която:

 

І. В дял на П.З.Н., с ЕГН: **********  с адвокат И.С.Д. от Адвокатска колегия Пловдив, се отрежда и той приема да получи:

 

Дворно място от 955 (деветстотин петдесет и пет) кв. м., ведно с построените в него полумасивна жилищна сграда със застроена площ от 70 кв.м. и масивна жилищна сграда със застроена площ от 20 кв.м., съставляващо УПИ І-376, в кв. 20 по регулационния план на с. Езерово, бол. Пловдивска, предназначен за жилищно строителство, при граници на имота: улица, УПИ ІІ-374, УПИ ХІІ-375, УПИ ХІІІ-375 и УПИ ХVІ-376.

Данъчната оценка на описания недвижим имот възлиза на 2801.50 лева (две хиляди осемстотин и един лева и петдесет стотинки).

Пазарната цена на описаният недвижим имот възлиза на 5200.00 (пет хиляди и двеста) лева.

Общата стойност на възложения дял възлиза на  5200.00 (пет хиляди и двеста) лева.

 

ІІ. В общ дял на П.М.З., с ЕГН: ********** и  М.С.Н., с ЕГН: **********, представлявани от адвокат С.С.М. от Адвокатска колегия – Пловдив, се отрежда и те приемат да получат:

Дворно място от 735 (седемстотин тридесет и пет) кв. м., ведно с построените в него масивна жилищна сграда със застроена площ от 70 кв.м., съставляващо УПИ ХVІ-376, в кв. 20 по регулационния план на с. Езерово, бол. Пловдивска, предназначен за жилищно строителство, при граници на имота: улица, УПИ І-376, УПИ ХІІІ-375 УПИ VІ-377, 378 и УПИ ХV-378, 508.

Данъчната оценка на описания недвижим имот възлиза на 2497.20 лева (две хиляди четиристотин деветдесет и седем лева и двадесет стотинки).

Пазарна цена на описаният недвижим имот възлиза на 4100.00 (четири хиляди и сто) лева.

Общата стойност на възложения дял възлиза на  4100.00 (четири хиляди и сто) лева.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО за одобряване на съдебната спогодба не подлежи на обжалване и има значението на влязло в сила решение.

 

ОСЪЖДА П.З.Н., с ЕГН: **********,***, да заплати по сметката на Районен съд – Първомай, държавна такса в размер на 104.00 (сто и четири) лева.

ОСЪЖДА П.М.З., с ЕГН: **********,***, ул. „***” № ** и М.С.Н., с ЕГН: **********,***, ул. „***” № **, да заплатят по сметката на Районен съд – Първомай, държавна такса в размер 82.00 (осемдесет и два) лева.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело №. 123 / 2008 год. по описа на Районен съд – Първомай.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта за прекратяване на делото и разноските подлежи на обжалване в едноседмичен срок от днес пред Пловдивски окръжен съд.

 

Протоколът изготвен  в съдебно заседание.

Заседанието се закри в 11:40 часа.

 

 

 

Председател: (п)

 

 

 

Секретар: (п)

 

 

ЕК / МЗ