ОПРЕДЕЛЕНИЕ

Първомайски районен съд, първи състав, в закрито заседание на двадесет и първи март през две хиляди и осма година в състав:

Съдия: Елена Калпачка

като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 121 по описа на съда за 2008г. за да се произнесе, взе предвид:

Заведена е искова молба за разваляне на договор за прехвърляне на правото на собственост върху недвижим имот срещу задължение за издръжка и гледане.

Делото е образувано с разпореждане на Председателя на 21.02.2008 год. по исковата молба на адв. С.И. като пълномощник на Х.Н.Т..***, към молбата е представено изрично пълномощно. Исковата молба е оставена без движение от съдията докладчик до вписван на исковата молба и представяне на доказателства за това в седмодневен срок. Указано е, че при неизпълнение на разпореждането в срок следва връщане на исковата молба.

Обявлението на съда е връчено на адв. С.И. лично, на 10.03.2008 год. След изтичане на седмодневния срок от връчване на обявлението, не са представени доказателства, че констатираните нередовности на молбата не са изправени.

Поради изложеното делото следва да бъде прекратено и оставената без движение молба следва да се върне на ищеца, тъй като нередовностите й не са изправени в срок - до 17.03.2008 год.. Това определение не е окончателно и може да се обжалва пред ПОС с частна жалба, в 7-дневен срок от получаването му.

Ето защо, съдът:

ОПРЕДЕЛИ:

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 121/2008 год. по описа на РС Първомай, образувано по исковата молба на адв. С.С.И, гр. Пловдив, *** № 153, като пълномощник на Х.Н.Т.,*** № 2, против Н.Х.Т. *** и Н.Т.Т.,***, за разваляне поради неизпълнение договор за покупко-продажба па недвижим имот срещу задължение за издръжка и гледане, сключен с нотариален акт № ***, том I. дело № ***/***97 г. по описа на РС Първомай, и връща исковата молба.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в 7 дневен срок от съобщението на ищеца, че е изготвено.

СЪДИЯ: (п)

ЕК / АГ