ОПРЕДЕЛЕНИЕ

Първомайски районен съд, първи състав, в закрито заседание на двадесет и първи март през две хиляди и осма година в състав:

Съдия: Елена Калпачка

като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 245 но описа на съда за 2007г. за да се произнесе, взе предвид:

Иск на основание чл. 14. ал. 4 от ЗСПЗЗ.

Делото е образувано и исковата молба оставена без движение до вписването и и представяне на доказателства за това в седмодневен срок, с разпореждане на съдията-докладчик от 04.02.2008 год. Указано е. че при неизпълнение на разпореждането в срок следва връщане на исковата молба. Съобщението е получено от адв. Г., който съдът е приел за пълномощник на ищците, с приложено по делото пълномощно. По молба на процесуалния представител на ищците срокът е удължен с още седем дни от получаване на съобщението. Съобщението е получено на 04.03.2008 год. от адв. Г. Срокът е изтекъл на 11,03.2008 год., като по делото не са представени доказателства за изпълнение на разпореждането в срок.

Поради изложеното делото следва да бъде прекратено и оставената без движение молба следва да се върне на ищеца, тъй като нередовностите й не са изправени в срок - до 11.03.2008 год. Това определение не е окончателно и може да се обжалва пред ПОС с частна жалба, в 7-дневсн срок от получаването му.

Ето защо, съдът:

ОПРЕДЕЛИ:

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 245/2008 год. по описа на РС Първомай, образувано по исковата молба на Р.С.Г., М.Г.Г. и Й.Г.Г., чрез адв. М.Г., гр. София, ***, против К.С.Я., Д.Т.К., П.П.К., И.П.И., В.С.М., Д.К.К. и К.Д.К., на осн. чл. 14, ач.4 от ЗСПЗЗ, и връща исковата молба,

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в 7 дневен срок от съобщаването му на ищците.

 

СЪДИЯ: (п)

ЕК / АГ