П Р О Т О К О Л

 

гр. Първомай, 16.03.2009 година.

 

Първомайският районен съд, първи съдебен състав, в открито заседание на шестнадесети март 2009 година, с

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Елена Калпачка

 

при участие на секретаря Мария Запрянова

сложи на разглеждане гражданско дело № 163 по описа за 2007 година, докладвано от Председателя.

 

Заседанието се открива.

На именното повикване в 11:08 часа:

Ищецът Й.Т.П., редовно призован, явява се лично.

Ответникът П.Т.Р., редовно призован, явява се лично.

 

По хода на делото:

Ищец Й.Т.П.: Да се даде ход на делото.

Ответник П.Т.Р.: Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че няма процесуална пречка за даване ход на делото в днешното съдебно заседание, за което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

Ищец Йордан Т.П.: Моля делото да бъде прекратено и да бъде одобрена постигнатата между нас спогодба за ползване на местото от парцел ІІ – 85 квартал 3 по плана на гр. ********, кв. ********, съобразно правата ни. Постигнали сме спогодба в смисъл, че 933 кв.м. в южната част на имота се предоставят за ползване на Й.Т.П.,*** предоставят за ползване на ответника П.Т.Р.. Ползването на имота е разделено доброволно между нас като се разделя на така описаните части по дължина на 31 метра от южната част, съответно на 39 метра от северната част, считано от началото на парцела откъм улица „***”, като за онагледяване моля да бъде приложена изготвената между нас скица, в която частта на ищеца, моята част, е защрихована. Моля да бъде прекратено делото по отношение на обезщетението, тъй като оттеглям иска в частта му, отнасяща се до претенции за заплащане на сумата от 2170 лева.

Ответник П.Т.Р.: Съгласен съм с казаното от ищеца. Съгласен съм с оттеглянето на иска по отношение на претенция за заплащане на обезщетение. Съгласен съм да бъде разпределено ползването на имота както беше описано, а именно: Да ми бъде предоставено ползването на северната част от имота с площ от 1165 кв. м., заключена между – със ширината на имота по ул. „***” и с дължина 39 метра навътре към парцела.

 

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

 

ИЩЕЦ: (п)                                                                                  ОТВЕТНИК: (п)

/Й.Т.Р./                                                                                                   П.Т.Р./

 

Съдът счита, че следва да одобри постигнатата между страните спогодба, както и да прекрати производството по делото по отношение на заявеното обезщетение, поради оттегляне на иска. Ето защо

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигната между Й.Т.П. ***, ЕГН ********** *** / 2007 год. и П.Т. ***, ул. „Братя Миладинови” № 16, с ЕГН ********** *** / 2007 год., по силата на която се разпределя ползването на УПИ ІІ – 85, квартал 3, предназначен за жилищно строителство по плана на гр. ********, кв. ********, при граници: от две страни улици, УПИ ІІІ – 86, VІ – 84, І – 84 и VІІ – 84, както следва: 933 кв. м. в южната част на имота се предоставят за ползване от Й.Т.П.,***. се предоставят за ползване на П.Т.Р., като границата се определя на 39 метра от двете страни на имота, считано от улица „***

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 163 / 2007 год. по описа на Районен съд Първомай по отношение на иска за заплащане на сумата от 2170 (две хиляди сто и седемдесет) лева – обезщетение за ползване на имота за период от 17.02.2005 год. до 17.09.2007 год. на основание чл. 119, ал. 1 от ГПК (отм.) във връзка с пар. 2 от Преходните и заключителни разпоредби на ГПК, и в останалата му част на основание чл. 125, ал. 1 от ГПК (отм.).

Определението в частта за прекратяване на производството подлежи на обжалване в седемдневен срок от днес пред Пловдивски окръжен съд от страните с частна жалба.

 

 

Протоколът изготвен  в съдебно заседание.

Заседанието се закри в 11:45 часа.

 

 

 

                                                                                    Председател: (п)

 

 

                                                                                         Секретар: (п)

 

 

 

 

ЕК / МЗ