О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

гр.Първомай, 06.07.2009 год.

 

           Първомайски районен съд, втори състав, в закрито заседание на шести юли през две хиляди и девета година, в състав:

                                                             Районен съдия: Елена Калпачка

 

като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 83 по описа на съда за 2007г.

за да се произнесе, взе предвид:

            Предявен е иск за делба на недвижим имот, допуснат до делба между Д.Р.Ж., със съгласието на майка си С.Д.И. и М.С.М..

            Производството по делото е спряно с протоколно определение от 08.12.2008 год. по общо съгласие на страните. Определението не е било обжалвано и е влязло в сила на 16.12.2008 год.

            В шестмесечен срок от спирането му никоя от страните не е поискала възобновяване на производството по делото. Поради това следва да се прекрати производството по гр. д. 83/2007 г. по описа на РС Първомай, на осн. чл. 184 ал.1 от ГПК /отм./ във вр. с параграф 2 от ПЗР на ГПК.

            Следва страните да бъдат осъдени да заплатят държавна такса, при прекратяване на делото за делба, не по спогодба, на основание чл. 9 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по гражданския процесуален кодекс, поради което всяка от страните следва да заплати държавна такса в размер на 50 лева.

            Ето защо съдът

 

О  П  Р Е  Д  Е  Л  И  :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 83 / 2007 год. по описа на РС Първомай, на основание чл. 184, ал.1 от ГПК /отм./, във вр. с параграф 2 от ПЗР на ГПК, със страни Д.Р.Ж., с ЕГН: **********,***, със съгласието на майка си С.Д.И., с ЕГН: **********,***, и М.С.М., с ЕГН: **********,***.

ОСЪЖДА Д.Р.Ж., с ЕГН: **********,***, със съгласието на майка си С.Д.И., с ЕГН: **********,***, и М.С.М., с ЕГН: **********,***, да заплатят по сметка на РС Първомай, държавна такса в размер на по 50 лева, на основание чл. 9 от Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по гражданския процесуален кодекс.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в 7 дневен срок от съобщението на страните, че е изготвено.

 

Районен съдия: /п/

ЕК/НК