О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

            Първомайски районен съд, първи състав, в закрито заседание на седемнадесети юни през две хиляди и девета година, в състав

                                                                        Районен съдия: Елена Калпачка

 

като разгледа докладваното от съдията гр.д. № 163 по описа на съда за 2005г.

за да се произнесе, взе предвид:

            Производството по делото е било прекратено поради неизпълнение на разпореждане за изправяне на констатирани нередовности в исковата молба, на 19.09.2008 година.

При съобщаване на определението се е констатирало, че ответника М. е починал, поради което определението не може да и бъде съобщено, а поради това и не може да влезе в сила. Производството по делото е било спряно и е бил даден шест месечен срок на ищеца да посочи наследниците на починалия ответник, както и адреси за призоваването им, с оглед конституирането им като страни – правоприемници на починалия ответник. Срокът е изтекъл на 13.04.2009 година, тъй като съобщението на ищеца е получено от пълномощника и на 13.10.2008 година. След изтичане на срока от получаване на обявлението не са посочени наследниците на починалият ответник и техните адреси. Ето защо производството по делото следва да бъде прекратено, а исковата молба върната, на основание чл. 183, ал. 2 от ГПК /отм./ във вр. с параграф 2 от ПЗР на ГПК. Това определение не е окончателно и може да се обжалва пред ПОС с частна жалба, в 7-дневен срок от получаването му.

Ето защо, съдът:

О  П  Р Е  Д  Е  Л  И  :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. № 163/2005 год. по описа на РС Първомай, на основание чл. 183, ал. 2 от ГПК /отм./, във вр. с параграф 2 от ПЗР на ГПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в 7 дневен срок от съобщението на ищеца, че е изготвено.

 

Районен съдия:  /п/

ЕК/НК